Ηράκλειο: Ο «Μασκ» ανακάλυψε μεγάλες ποσότητες καπνού για ναργιλέ

Ηράκλειο: Ο «Μασκ» ανακάλυψε μεγάλες ποσότητες καπνού για ναργιλέ

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου

Hrakleio-kapnos-xasis
Τριπλή δουλειά έκανε ο σκύλος ανιχνευτής «Μασκ» της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, καθώς ξετρύπωσε μεγάλες ποσότητες καπνού για... ναργιλέ συνολικού βάρους 28 κιλών, τόσο στο πλοίο της γραμμής, όσο και στο κατάστημα και το σπίτι του παραλήπτη όπου ανακάλυψε και ναρκωτικά!

Το εκπαιδευμένο τετράποδο εντόπισε αρχικά ένα ασυνόδευτο δέμα που ξεφορτώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, μέσα στο οποίο υπήρχαν οκτώ συσκευασίες λαθραίου καπνού για ναργιλέ βάρους ενός κιλού η καθεμία. Οι άνδρες του Λιμενικού περίμεναν να δουν ποιος θα παραλάμβανε το δέμα και συνέλαβαν έναν 36χρονο Έλληνα, στο κατάστημα ιδιοκτησίας του οποίου ο «Μασκ» βρήκε άλλες 59 συσκευασίες με συνολικά οκτώ κιλά και 943 γραμμάρια καπνού ναργιλέ, καθώς και εννέα συσκευασίες αρωματικής γλυκερίνης.

Έπειτα, ο σκύλος ανιχνευτής ερεύνησε το σπίτι του 36χρονου, όπου ξετρύπωσε άλλες 74 συσκευασίες με συνολικά δέκα κιλά και 951 γραμμάρια καπνού για ναργιλέ, αλλά και ένα ξύλινο δοχείο και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 188,1 γραμμαρίων και δύο θρυμματιστές κάνναβης! Ο 36χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί ναρκωτικών.

Μία σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στην Πτολεμαΐδα 

Σε... καπναποθήκη είχε μετατρέψει το σπίτι του στην Πτολεμαΐδα ένας διακινητής λαθραίων καπνικών προϊόντων ο οποίος συγκέντρωνε μεγάλες ποσότητες και τις διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή! Ωστόσο, έπεσε στο «δόκανο» των αστυνομικών της Ασφάλειας Εορδαίας.

Οι αστυνομικοί έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του 44χρονου αλλοδαπού και χρειάστηκαν... φορτηγό για να μεταφέρουν τις 253 νάιλον συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 12 κιλών και 650 γραμμαρίων και τα 3.687 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών που κατέσχεσαν, όλα χωρίς τις ειδικές ταινίες του φόρου κατανάλωσης. Τα λαθραία προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας για να υπολογιστούν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Σε βάρος του 44χρονου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ΝΑΤΟϊκού ελικοπτέρου που συνετρίβη στο Ιόνιο

«Τους έπιασαν στην είσοδο» - Τι λέει για τους αντιεξουσιαστές και τον εκρηκτικό μηχανισμό η σύζυγος του πρώην υπουργού

Κιλκίς: Νεκρός 32χρονος σε τροχαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης