Στον εισαγγελέα οι αντιεξουσιαστές για τον εκρηκτικό μηχανισμό σε σπίτι πρώην υπουργού

Στον εισαγγελέα οι αντιεξουσιαστές για τον εκρηκτικό μηχανισμό σε σπίτι πρώην υπουργού

Στον εισαγγελέα σήμερα οι δύο συλληφθέντες

stamatis_bomb
Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα Πέμπτη οι δύο νεαρής ηλικίας άνδρας, που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και συνελήφθησαν καθώς επιχειρούσαν να τοποθετήσουν και πυροδοτήσουν εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο σπίτι του πρώην υπουργού και βουλευτή, Δημήτρη Σταμάτη.

Η σύζυγος του κ. Σταμάτη μίλησε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης και είπε ότι «οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν γιατί τους παρακολουθούσαν από ημέρες». Οπως εξήγησε ο μηχανισμός ήταν στην είσοδο του σπιτιού. «Αν είχαν σκοπο να έρθουν πιο πάνω δεν το ξέρω. Τους πρόλαβαν στην είσοδο» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι οι δράστες «μάλλον εκινούντο κάποιες ημέρες στην περιοχή».

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν για απόπειρα εμπρησμού στο σπίτι του πρώην υπουργού Δημήτρη Σταμάτη και για κατοχή εκρηκτικών υλικών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Καλαμαριάς, ενώ ο ένας εκ των συλληφθέντων εντοπίστηκε τη στιγμή που επιχειρούσε να ενεργοποιήσει τους εκρηκτικούς - εμπρηστικούς μηχανισμούς. Ο δεύτερος  επιτηρούσε τον χώρο στον οποίο θα τοποθετούσαν τους μηχανισμούς

Στο πλαίσιο ερευνών κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων χειροβομβίδα, πυροτεχνικές κατασκευές, ποσότητες κάνναβης και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (υπολογιστές, usb , κινητά τηλέφωνα) τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.
antieksousiastis-thessaloniki__4_
antieksousiastis-thessaloniki__1_
Κλείσιμο

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι 27 και 28 ετών. Το πρωί της Τετάρτης, ο 28χρονος εντοπίστηκε να κινείται με ποδήλατο στην Καλαμαριά και να παρατηρεί επίμονα συγκεκριμένη πολυκατοικία. Μετά από λίγο, ο 27χρονος έβγαλε το σακίδιο πλάτης. Απ’ αυτή έβγαλε δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς -εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους επιχείρησε να πυροδοτήσει.

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν άμεσα, αν και ο ίδιος πρόβαλε αντίσταση. Λίγο αργότερα εντοπίσθηκε στο κέντρο της πόλης ο 28χρονος να επιβαίνει στο ίδιο ποδήλατο και συνελήφθη.

Ακολούθησαν έρευνες σε 4 σπίτια στο κέντρο της πόλης στις οποίες διέμεναν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 πυροτεχνικές κατασκευές,
  • χειροβομβίδα - δακρυγόνο,
  • σφεντόνα και 3 μεταλλικά μπουλόνια,
  • πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό,
  • πτυσσόμενο μαχαίρι,
  • σπρέι πιπεριού,
  • ποσότητες κάνναβης, και
  • φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι- usb , κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
antieksousiastis-thessaloniki__2_
antieksousiastis-thessaloniki__3_



Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν προσήχθησαν δέκα (10) ακόμη άτομα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα έκρηξης, απόπειρα εμπρησμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών από τις οποίες μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί φωτοβολίδων και περί ναρκωτικών, αντίσταση και απείθεια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για το πακέτο των €750 δισ.: «Τολμηρή η πρόταση της Κομισιόν - Ψηλά ο πήχης»

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι επιχορηγήσεις είναι επένδυση στο κοινό μας μέλλον

Τζουτζέπε Κόντε: Εξαιρετικό το μήνυμα από Βρυξέλλες, ακολουθεί την κατεύθυνση που υποδείξαμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης