Δράμα: Συνέλαβαν αλλοδαπό «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων

Δράμα: Συνέλαβαν αλλοδαπό «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων

Ο 24χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας

sillipsi_argos
Την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στην εξάρθρωση ενός ακόμη κυκλώματος απατεώνων, που εξαπατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι το παιδί τους τραυματίστηκε σε τροχαίο και χρειάζεται χρήματα άμεση χειρουργική επέμβαση, βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δράμας και του τμήματος Νέας Ζίχνης Σερρών.

Το βράδυ του Σαββάτου, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν στην Δράμα και να συλλάβουν με μια συντονισμένη επιχείρηση τον 24χρονο «εισπράκτορα» της σπείρας που δρούσε σε περιοχές της Δράμας και των Σερρών. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε παραλάβει 2.500 ευρώ από μία ηλικιωμένη σε οικισμό των Σερρών, ενώ την Παρασκευή είχε παραλάβει μια σακούλα με 5.000 ευρώ που είχε αφήσει άλλη μια ηλικιωμένη σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της σε χωριό της Δράμας!

Οι δυο γυναίκες είχαν δεχθεί τηλεφωνήματα από έναν άγνωστο ο οποίος παρουσιαζόταν ως γιατρός και ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, τάχα για την εγχείρηση των συγγενικών τους προσώπων. Μάλιστα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ακούγονταν συνεργοί του που προσποιούνταν το υποτιθέμενο θύμα. Τα μέλη της σπείρας είχαν προσπαθήσει να εξαπατήσουν άλλους έξι πολίτες πολίτες, όμως εκείνοι τους αντιλήφθηκαν και έκλεισαν το τηλέφωνο.

Στο σπίτι του 24χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένο το ποσό των 8.150 ευρώ, μέρος του οποίου αποδόθηκε στις δύο ηλικιωμένες και ερευνάται η προέλευση των υπόλοιπων χρημάτων. Το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης και ένα κινητό κατασχέθηκαν και σε βάρος του, όπως και σε τρεις συνεργούς του τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη με την οποία ο 24χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εγνατία οδός: Συνελήφθη 23χρονος για μεταφορά 4 μεταναστών στο πορτ-μπαγκάζ

Δείτε βίντεο: Αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στις φυλακές της Κύπρου

«Δίδυμο» είχε ρημάξει 17 σπίτια και μαγαζιά σε Ιεράπετρα και Σητεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης