«Δίδυμο» είχε ρημάξει 17 σπίτια και μαγαζιά σε Ιεράπετρα και Σητεία

«Δίδυμο» είχε ρημάξει 17 σπίτια και μαγαζιά σε Ιεράπετρα και Σητεία

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία

peripoliko_
Επί σχεδόν δυόμισι χρόνια έκανε επιδρομές σε περιοχές των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας ένα «δίδυμο» Ελλήνων διαρρηκτών που, από τις 24 Φεβρουαρίου του 2018 ως πριν από δέκα ημέρες, είχαν διαπράξει 17 διαρρήξεις σε σπίτια και επιχειρήσεις και είχαν αρπάξει λεία αξίας 34.800 ευρώ!

Η εισβολή σε ένα σπίτι από το οποίο άρπαξαν ηλεκτρονικές συσκευές και αγροτικά εργαλεία και τα φόρτωσαν στο πορτ μπαγκάζ του Ι.Χ. αυτοκινήτου τους, το πρωί του Σαββάτου, ήταν η τελευταία για τους δράστες που αναζητήθηκαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγο αργότερα. Εκτός από αυτοκίνητό τους, στα σπίτια τους, κατασχέθηκαν μια γεννήτρια πετρελαίου, μια ηλεκτροκόλληση και άλλα εργαλεία, τρία μαχαίρια, ένας σιδερολοστός, κουκούλες fullface και κροτίδες.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν διαρρήξει άλλα 16 σπίτια και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή και είχαν αρπάξει φωτοβολταϊκά συστήματα, ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες, κλιματιστικά, γεννήτριες καλοριφέρ, χορτοκοπτικά μηχανήματα και ηλεκτρικά εργαλεία. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ειδών πυροτεχνίας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ νότια της Ιεράπετρας της Κρήτης

Γυναίκες αγκάλιασαν ηλικιωμένο και του ξάφρισαν 950 ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης