Το Twitter χλευάζει τον Αμβρόσιο για τον αφορισμό: Είμαι αφορισμένος στα σύννεφα πετάω

Το Twitter χλευάζει τον Αμβρόσιο για τον αφορισμό: Είμαι αφορισμένος στα σύννεφα πετάω

Μετά το «άδειασμα» της Ιεράς Συνόδου και την αντίδραση Χαρδαλιά

amvrosios-mitrpolitis
Τον Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο «παρέλαβε» το twitter μετά τον «μεγάλο αφορισμο» που διάβασε το πρωί της Κυριακής για τον πρωθυπουργό, την υπουργό Παιδείας και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας αλλά και μετά το «άδειασμά» του από την Ιερά Σύνοδο.

Άλλοι σχολιάζουν αυτόν καθ' αυτόν τον αφορισμό χρησιμοποιώντας μέχρι και στίχους παλαιότερων τραγουδιών (Είμαι αφορισμένος στα σύννεφα πετάω), άλλοι σχολίαζουν την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου (Άκυρος ο αφορισμός. Ο Αβρόσιος δεν έχει ISO) και άλλοι απλά χλευάζουν την κίνηση του κ. Αμβρόσιου, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Χαρδαλιά.






Κλείσιμο


























Αντιδράσεις για την κίνηση Αμβρόσιου υπήρξαν και από πιστούς μέσα στην εκκλησία στην οποία έγινε η ανάγνωσή του, με αρκετούς να φεύγουν από τον ιερό ναό.

Από την πλευρά της η Ιερά Σύνοδος με επίσημη ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι μόνο η Ολομέλεια των Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδας έχει την αρμοδιότητα να προχωρήσει σε αφορισμό.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:

«Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα».

Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη».

Δείτε βίντεο: Το Twitter χλευάζει τον Αμβρόσιο για τον αφορισμό: Είμαι αφορισμένος στα σύννεφα πετάω
Το Twitter χλευάζει τον Αμβρόσιο για τον αφορισμό: Είμαι αφορισμένος στα σύννεφα πετάω



Ειδήσεις σήμερα:

«Ναι» στις μεταρρυθμίσεις, «όχι» στον ανασχηματισμό από τον Μητσοτάκη

Στις 20 Μαΐου οι αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία

Σαρωτικό το τρίτο «κύμα» της κανονικότητας - Τι αλλάζει σε σχολεία, μετακινήσεις και εμπορικά κέντρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης