Ζωγράφου: Κοντά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου ο δήμαρχος

Ζωγράφου: Κοντά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου ο δήμαρχος

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, είμαστε πολύ ευτυχείς που καταφέρνουμε και ανοίγουμε τα σχολεία μας έστω και με αυτόν τον τρόπο» τόνισε ο Βασίλης Θώδας

thodas
Τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων, με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία από τον κορωνοϊό, διαπίστωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο 4ο Λύκειο Ζωγράφου.

Ο κ. Θώδας συνομίλησε με το διδακτικό προσωπικό του σχολείου και τους μαθητές της Γ΄Λυκείου για την εμπειρία του έκτακτου τρόπου λειτουργίας.  Οι καθηγητές και οι μαθητές σημείωσαν ότι προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες, παρότι απαιτείται προσπάθεια, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα των μέτρων για την προστασία της υγείας τους και ελπίζουν σε σύντομη επαναφορά στους κανονικούς ρυθμούς.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, είμαστε πολύ ευτυχείς που καταφέρνουμε και ανοίγουμε τα σχολεία μας έστω και με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, επισημαίνοντας πως «όλη την προηγούμενη εβδομάδα πραγαμτοποιήσαμε απολυμάνσεις σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας. Μοιράσαμε αντισηπτικά που ήρθαν είτε από το υπουργείο Παιδείας είτε από προμήθειες που έκανε ο Δήμος μας και βέβαια, μάσκες σε όλα τα παιδιά και τους καθηγητές, οι οποίες είναι δωρεά της οικογένειας Αντετοκούνμπο».

Ο κ. Θώδας εξήγησε  ότι «οι μάσκες  αυτές είχαν έρθει πολύ καιρό, είχαμε κρατήσει τις ανάλογες ποσότητες ώστε να μοιραστούν στους καθηγητές και τους μαθητές σε όλα  τα σχολεία του Δήμου όταν ανοίξουν  για να μπορούν απερίσπαστα να κάνουν το μάθημά τους, δεδομένων των συνθηκών. Εδώ και αρκετό καιρό, μέσα στη δίνη του κορωνοϊού η οικογένεια Αντετοκούνμπο επικοινώνησε μαζί μας και προσέφερε 10.000 μάσκες πάνινες, πλενόμενες και άλλες 10.000 μάσκες στα Σεπόλια. Μεγάλωσαν στην περιοχή μας και ξεκίνησαν να παίζουν εδώ  στον Φιλαθλητικό».

Οι μαθητές σημείωσαν πως πρόκειται για πρωτόγνωρη εμπειρία, με έναν εξ αυτών να δηλώνει πως «δεν είναι στη φύση του ανθρώπου να είναι τόσο μακριά από τους συνανθρώπους του», αναφερόμενος στις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται μεταξύ των μαθητών, ενώ  μία μαθήτρια τόνισε ότι η κατάσταση αυτή τους έχει προκαλέσει άγχος, αλλά οι μαθητές παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο των εξετάσεων.

Κλείσιμο
Στο ίδιο μήκος κύματος, οι καθηγητές διευκρίνισαν ότι  οι μαθητές ανησυχούν, ωστόσο προτεραιότητά τους είναι οι εξετάσεις των Πανελλαδικών. «Είναι μία πρωτόγνωρη συνθήκη, γόνιμη η ανησυχία, τους βοηθάει να οργανωθούν», δήλωσε καθηγήτρια η οποία συνομίλησε με τον κ. Θώδα και τόνισε ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν την κατάσταση με εξαιρετική υπευθυνότητα και εγρήγορση.

Πρόσθεσε  ότι στα τμήματα έχουν προσέλθει οι μισοί μαθητές και ότι γι’ αυτούς που απουσιάζουν η εκπαίδευση γίνεται ασύγχρονα, κάτι που  λειτουργεί συμπληρωματικά στη διδασκαλία.
Οι επισκέψεις του Δημάρχου Ζωγράφου θα συνεχιστούν σε όλα τα σχολεία του Δήμου ενόψει και του σταδιακής επανέναρξης των μαθημάτων και για τις υπόλοιπες τάξεις.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έτσι θα γίνουν οι πεζοδρομήσεις στην Αθήνα: Ο καθηγητής που θα αλλάξει την Αθήνα αποκαλύπτει...

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Πώς θα γίνεται η εγγραφή μαθητών

Συνεδριακός τουρισμός: Η Αθήνα κερδίζει πόντους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης