Κορωνοϊός - Συγκλονιστικό βίντεο: 66χρονη αποσωληνώθηκε έπειτα από... 20 μέρες

Κορωνοϊός - Συγκλονιστικό βίντεο: 66χρονη αποσωληνώθηκε έπειτα από... 20 μέρες

Στο βίντεο, που εξασφάλισε το protothema.gr, φυσικοθεραπευτές του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός φαίνονται να συμβάλουν στην πρώιμη κινητοποίηση της ασθενούς και στην υποστήριξη του αναπνευστικού συστήματος

nosokomeio-arthrou
Ασθενης, 66 ετων, διαγνώσθηκε με πνευμονία, την οποία προκάλεσε ο κορωνοϊός. Μάλιστα χρειάστηκε να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός για 20 ολόκληρες ημέρες.

asthenis video blur


Αμέσως μετά την αποσωλήνωση της, οι φυσικοθεραπευτές της κλινικής ανέλαβαν ένα ακόμη δύσκολο έργο, αυτό της πρώιμης κινητοποίησης της αλλά και την υποστήριξη του αναπνευστικού της συστήματος.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr,  η εντατική φυσικοθεραπεια συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στον όροφο όπου μεταφέρθηκε η ασθενής, εμφανώς βελτιωμένη στην υγεία της, με τεχνικές  προοδευτικής κινητοποίησης, καρδιοαναπνευστικής αποκατάστασης, μυϊκής ενδυνάμωσης και επανεκπαίδευσης αυτόνομης βάδισης πριν την έξοδο από το νοσοκομείο.

Όπως  αποκαλύπτεται στα σχετικά πλάνα, ο φυσικοθεραπευτής την κινητοποιεί σταδιακά σε καθιστή θέση και την εκπαιδεύει να παίρνει βαθιές αναπνοές ώστε να διατηρεί καλή ισορροπία και στάση κορμού. 
«Η κινητοποίησή της συνεχίζεται όσο η ασθενής παραμένει στη ΜΕΘ και θα συνεχιστεί και μετά την έξοδό της στο θάλαμο, μέχρι να βαδίσει, έτσι ώστε να βγει από το νοσοκομείο στην καλύτερη δυνατή λειτουργική κατάσταση» εξήγησε στο protothema.gro προϊστάμενος Τμήματος Φυσικοθεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Δρ Μανώλης Παπαδόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα στήριξης για τον Πολιτισμό: Καλοκαίρι με συναυλίες, φεστιβάλ και Επίδαυρο

Ανατροπή στον θάνατο μέλους του Ρουβίκωνα: Τον σκότωσε η σύντροφός του

Σουηδία και ανοσία της αγέλης: Πώς τα πήγε η χώρα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης