Βεντέτα στα Ανώγεια: Το μοιρολόι για τον Λευτέρη Καλομοίρη - Στον εισαγγελέα ο γιος του

Βεντέτα στα Ανώγεια: Το μοιρολόι για τον Λευτέρη Καλομοίρη - Στον εισαγγελέα ο γιος του

Το τελευταίο αντίο στον 60χρονο μαντιναδολόγο - «Δρακόντεια μέτρα» ασφαλείας σε Ανώγεια και στο δικαστήριο Ρεθύμνου

kriti-venteta-arthro
Τα Ανώγεια είναι σήμερα «βουβά» και το μόνο που ακούγεται σε όλο το χωριό είναι τα σπαρακτικά μοιρολόγια της μαυροφορεμένης γυναίκας του και των παιδιών του μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη.

Μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τον άνθρωπο τους, έναν άνθρωπο της τέχνης και της παράδοσης.



Συγγενείς και φίλοι προσπαθούν να τους παρηγορήσουν. Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο καφενείο της οικογένειας για να πουν το τελευταίο αντίο στον «Ντελικανή» Λευτέρη Καλομοίρη.

kidioxarto
Κλείσιμο
keidia_gia_mesa

Επί ποδός μεγάλη αστυνομική δύναμη

Κάτω από «δρακόντεια μέτρα» ασφαλείας αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ο γιος του 60χρονου Λευτέρη Καλομοίρη που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε σκοτώσει τον πατέρα του.

Όλη σχεδόν η αστυνομική δύναμη βρίσκεται επί ποδός

Ο νεαρός άνδρας ισχυρίστηκε αμέσως μόλις παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι την ώρα του θανάσιμου τραυματισμού του πατέρα του εκείνος ήταν στο μπάνιο του σπιτιού του.

Άκουσε τις φωνές της μητέρας του και έναν πυροβολισμό και, όταν είδε τον πατέρα του αιμόφυρτο στον δρόμο, άρπαξε το πιστόλι του και το «άδειασε» στον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη.
emmanouli_kalomiris
Ο 30χρονος γιος του 60χρονου Μανώλης Καλομοίρης

«Γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου»

Ο 29χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «Γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου», φανερά σοκαρισμένος από την τραγωδία που έπληξε τόσο την οικογένεια του όσο και το χωριό του.

Οι κάλυκες, η απόσταση και το ύψος της βολής

Με ιδιαίτερη προσοχή συνεχίζονται οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο διπλό φονικό και «τύλιξαν» στα μαύρα τα Ανώγεια.
delikanis_kalomiris_nekkros
Ο 60χρονος Λευτέρης Καλομοίρης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του cretalive, στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν καλυκες από δύο όπλα. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 8 κάλυκες από μικρό 9αρι και αυτές αποδίδονται στο όπλο που παρέδωσε ο 29χρονος γιος του Λ. Καλομοίρη στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και ένας κάλυκας από 9αρι κανονικό που θεωρείται ότι αυτός αφορά στη σφαίρα που έπληξε θανάσιμα τον Καλομοίρη.

Όπως τονίζεται, είναι κρίσιμο σε ό,τι αφορά στην ιατροδικαστική πλευρά να διευκρινιστεί η απόσταση βολής της σφαίρας που δέχθηκε ο άτυχος μαντιναδολόγος. Αυτό προσπαθούν να το προσδιορίσουν οι ιατροδικαστές και χαρακτηρίζεται κρίσιμο στοιχείο, καθώς υπάρχει και ένα σενάριο που διακινείται περί εκπυρσοκρότησης.

Σε ό,τι αφορά το ύψος της βολής που δέχτηκε ο 60χρονος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε διαφορά ύψους, αυτό σημαίνει ότι ο Καλομοίρης ήταν πιο χαμηλά όταν δέχθηκε τη σφαίρα, που του έκοψε το νήμα της ζωής.

Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Ξυλούρη

Υπενθυμίζεται ότι σε κλίμα βαρύτατου πένθους και οδύνης κηδεύτηκε το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαΐου ο 30χρόνος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών. Μάλιστα το μικρότερο παιδί βαφτίστηκε λίγο πριν την κηδεία του πατέρα του όπως προστάζει το έθιμο.

Δείτε βίντεο: Βεντέτα στα Ανώγεια: Το μοιρολόι για τον Λευτέρη Καλομοίρη – Τι λέει ο πατέρας του Ξυλούρη
Βεντέτα στα Ανώγεια: Το μοιρολόι για τον Λευτέρη Καλομοίρη – Τι λέει ο πατέρας του Ξυλούρη



Ειδήσεις σήμερα:

Ποια καταστήματα και πώς θα λειτουργήσουν σήμερα: Οι εξαιρέσεις, το ωράριο, η χρήση μάσκας

Βεντέτα στα Ανώγεια: Ο λυράρης προσπάθησε μέχρι τέλους να μην γίνει το φονικό

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα έχουν εμβόλιο για τον κορωνοϊό έως το τέλος του χρόνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης