Κορωνοϊός - Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα έχουν εμβόλιο έως το τέλος του χρόνου

Κορωνοϊός - Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα έχουν εμβόλιο έως το τέλος του χρόνου

Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο

coronavirus_trump
«Οι ΗΠΑ θα διαθέτουν εμβόλιο για τον κορωνοϊός έως το τέλος του τρέχοντος έτους». Τάδε έφη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ειδικής εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου Fox News στο Lincoln Memorial, στο National Mall της Ουάσινγκτον, για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και τις κατηγορίες που εκτόξευσε για πολλοστή φορά εναντίον της Κίνας, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος προέβη σε... δεύτερη κτύπημα, λέγοντας πως το εμβόλιο -για τις ΗΠΑ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά- θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2020.

«Οι γιατροί θα πουν: δεν θα έπρεπε να το λέτε αυτό. Λέω αυτό που νομίζω», τόνισε.

«Πιέζουμε πολύ δυνατά. Πολλοί όμιλοι της φαρμακευτικής βιομηχανίας είναι, νομίζω, πολύ κοντά» στο να αναπτύξουν εμβόλιο, πρόσθεσε.

Ποια θα ήταν η αντίδρασή του αν κάποια χώρα ανέπτυσσε εμβόλιο πριν από τις ΗΠΑ; «Αυτό δεν μ’ ενδιαφέρει», αποκρίθηκε. «Θέλω απλά να έχουμε εμβόλιο που να φέρνει αποτέλεσμα» έναντι του SARS-CoV-2, επέμεινε.

Βρίσκονται σε εξέλιξη περίπου 100 προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου για την πρόληψη της ασθένειας COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων περίπου 10 βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με δεδομένα του London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Κλείσιμο
Επιμένοντας πως θέλει να ξαναρχίσει η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ κατά τρόπο συνετό, πάντως «το γρηγορότερο δυνατό», ο ένοικος του Λευκού Οίκου, που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία τον Νοέμβριο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας. Το 2021 θα είναι «απίστευτο», διαβεβαίωσε.

Εξάλλου, ο Τραμπ για ακόμη μια φορά υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που έλαβε αφότου ξέσπασε η πανδημία: «Νομίζω πως σώσαμε εκατομμύρια ζωές», είπε.

Πρόσθεσε, δε, πως θα ήθελε τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα. «Αυτό το δικτυακό μάθημα είναι υπέροχο, αλλά οι μαθητές πρέπει να γυρίσουν πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Αλγερία: Η άρση του lockdown δεν κράτησε πολύ - Έκλεισαν ξανά καταστήματα

Κορωνοϊός: Οι Γερμανοί... ξέχασαν να αφαιρέσουν τους νεκρούς από τον αριθμό των κρουσμάτων

Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι της Σαντορίνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης