Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο: Το (ζάπλουτο) κορίτσι από την Κολομβία

Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο: Το (ζάπλουτο) κορίτσι από την Κολομβία

Στις φλέβες της κυλά νοτιοαμερικάνικο αίμα, στον τραπεζικό λογαριασμό της συνωστίζονται δισεκατομμύρια, στην κλίνη της κάθε βράδυ πλαγιάζει ένας αληθινός πρίγκιπας - Η 35χρονη γόνος μόλις ανακηρύχθηκε η πλουσιότερη πολίτης του Μονακό

santo-arthro
Είναι πλούσια αλλά με άσβεστες ανησυχίες για τον πλησίον, διάσημη αλλά όχι κοσμική, παντρεμένη με πρίγκιπα αλλά κοινή θνητή. Η Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο μπορεί να έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που της εξασφάλισαν από γεννησιμιού της μια θέση στο ρετιρέ της παγκόσμιας ελίτ, ωστόσο αποφεύγει την πολλή συνάφεια, τις περιττές κοσμικότητες και την ακόρεστη επιδειξιμανία που συνήθως ακολουθεί σαν πιστό σκυλί τους γόνους των προνομιούχων οικογενειών του πλανήτη.

Γι’ αυτό και πολλοί ήταν εκείνοι που μάλλον ξαφνιάστηκαν τις προηγούμενες μέρες, όταν σε δημοσίευση του «Forbes» αποκαλύφθηκε ότι η 35χρονη σύζυγος του Ανδρέα Κασιράγκι είναι και με τη βούλα η πλουσιότερη πολίτης του Μονακό, δηλαδή μιας μικροσκοπικής σε έκταση αλλά αχανούς σε πλούτο χώρας, αφού υπολογίζεται ότι το 1/3 των κατοίκων της έχει ετήσιο εισόδημα άνω του ενός εκατ. ευρώ. Με περιουσία που ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ, η Σάντο Ντομίνγκο κατάφερε να υπερβεί τον πήχη που είχε θέσει σε δυσθεώρητο ύψος ο προκάτοχός της, διάσημος συλλέκτης τέχνης Ντέιβιντ Νάχμαντ. Για την ιστορία αξίζει να θυμηθούμε ότι o 72χρονος Λιβανέζος διαθέτει στην ιδιωτική συλλογή του περί τα 300 έργα του Πικάσο.

GettyImages-624347842
Χαιρετώντας τα πλήθη στο πλευρό του Αντρέα Κασιράγκι με τη μικρή Ιντια αγκαλιά
Βέβαια, ακόμα και αυτά φαίνεται ότι ωχριούν μπροστά στον τζίρο της κολοσσιαίας ζυθοποιίας και των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών που διαφέντευε ο παππούς της Σάντο Ντομίνγκο στην Κολομβία. Και να σκεφτεί κανείς ότι μετά τον θάνατό του, το 2011, η εγγονή του κληρονόμησε μόλις το 1/6 της περιουσίας του. Προφανώς η πολιτογραφημένη κάτοικος Λονδίνου τα τελευταία χρόνια Σάντο Ντομίνγκο έκανε καλό κουμάντο και αβγάτισε όσα της κληροδότησε ο προπάτοράς της.

Κλείσιμο
Με κροίσο πατέρα από την Κολομβία και κοσμική μητέρα από τη Βραζιλία, η ζωή της Σάντο Ντομίνγκο ήταν λίγο πολύ προδιαγεγραμμένη προτού ακόμα έρθει στον κόσμο. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 1985, μεγάλωσε στη Γενεύη και για μικρά διαστήματα έζησε στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία αλλά και τη Λατινική Αμερική. Μέχρι που στάλθηκε εσώκλειστη -ως είθισται για τα παιδιά των ελίτ- στο κολέγιο Le Rosey της Ελβετίας.

000_8X3QZ
Μπεατρίς και Πιέρ Κασιράγκι, Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Ανόβερο, Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, Πριγκίπισσα Καρολίνα του Ανόβερο, Σαρλότ, Τατιάνα και Αντρέα Κασιράγκι καταφτάνουν το 2016 με τον Καρλ Λάγκερφλεντ στον Χορό των Ρόδων
Τίποτα επαναστατικό ή εξεζητημένο δεν είχε επιχειρήσει στη ζωή της. Ως μοναδική νεανική αναλαμπή μπορεί να θεωρήσει κανείς την απόφασή της να μην ασχοληθεί με την πατρογονική επιχείρηση, αλλά να σπουδάσει Καλές Τέχνες με ειδίκευση στη φωτογραφία στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπως και η καλή της φίλη Ευγενία Νιάρχου, η οποία επίσης χαράζει αυτόνομο επαγγελματικό βίο ως σχεδιάστρια κοσμημάτων. Αφού απέκτησε το πτυχίο της, μετοίκησε στο Παρίσι. Ηταν μια απόφαση που θα αποδεικνυόταν καθοριστική για το μέλλον της. Στη γαλλική πρωτεύουσα ένιωσε γρήγορα οικεία. Οχι μόνο γιατί ζούσε πια σε μια μητρόπολη της μόδας -η Σάντο Ντομίνγκο έχει δεδηλωμένη λατρεία στη μόδα-, αλλά κυρίως επειδή γνώρισε αυτόν που θα γινόταν ο σύντροφος της ζωής της. Η γαλαζοαίματη καταγωγή του Αντρέα Κασιράγκι ουδόλως την πτόησε.

GettyImages-462413840
Τζιαν Τζιαμπατίστα Βάλι, Μπιάνκα Μπραντολίνι, Ευγενία Νιάρχου, Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο και Νουρ Φέαρς στο πάρτυ της Ντάσα Ζούκοβα, μέλλουσα συζύγου του Σταύρου Νιάρχου
Άλλωστε η Λατινοαμερικάνα γόνος είχε μάθει παιδιόθεν να συναναστρέφεται, να συνομιλεί και να σχετίζεται με την επόμενη γενιά βασιλέων, πριγκίπων, αριστοκρατών, πλούσιων και ισχυρών. Η συνάντησή της το 2006 με τον γιο της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό και του Στέφανο Κασιράγκι είχε όμως ιαματική επίδραση και για εκείνον. Είναι γνωστό ότι ο Κασιράγκι σε νεότερη ηλικία υπήρξε έκδοτος στις καταχρήσεις αλκοόλ και ουσιών, αλλά κατάφερε να ανατρέψει τα αρνητικά προγνωστικά έπειτα από τον εγκλεισμό του σε κέντρο αποτοξίνωσης στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Ο έρωτάς του για τη Σάντο Ντομίνγκο θα γινόταν ισχυρότερος και πιο ηδονικός κι από ναρκωτικό. Κι αυτό έγινε μια αυταπόδεικτη αλήθεια για όσους από το 2007 παρακολουθούσαν το ερωτευμένο ζευγάρι σε κοινές επίσημες εμφανίσεις: στον περίφημο Χορό των Ρόδων, στο Γκραν Πρι του Μονακό, στον γάμο του θείου του Κασιράγκι, πρίγκιπα Αλβέρτου, το 2011 με τη Σαρλίν Γουίτστοκ.

GettyImages-1097561466
Με την πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία
Επειτα από επτά χρόνια σχέσης και τη γέννηση του πρωτότοκου γιου τους Σάσα, στις 31 Αυγούστου του 2013 το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο Μονακό. Αν και δεν απαρνήθηκε το αγαπημένο της boho στυλ, η Σάντο Ντομίνγκο έμοιαζε με αληθινή οπτασία μέσα στο φόρεμα που είχε δημιουργήσει για εκείνη η επιστήθια φίλη της Μαργκερίτα Μισόνι. Αλλά και ο Κασιράγκι ανταποκρίθηκε πλήρως στυλιστικά στον ρόλο του - και ως γαμπρός, αλλά κυρίως ως τέταρτος στη διαδοχή του θρόνου των Μονεγάσκων ή, αλλιώς, της αρχαιότερης βασιλικής οικογένειας της Ευρώπης. Λίγους μήνες αργότερα, την 1η Φεβρουαρίου του 2014, το ζευγάρι ανανέωσε τους όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης, αυτή τη φορά με θρησκευτικό γάμο στο κοσμοπολίτικο Γκστάαντ, όπου άλλωστε έχουν ζήσει μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές τους. Πλέον, έχουν ως βάση τους το Λονδίνο, όπου ζουν μαζί με τα τρία παιδιά τους και τα δύο σκυλιά τους. Εκτός από τον Σάσα, η Σάντο Ντομίνγκο και ο Κασιράγκι απέκτησαν μια κόρη, την Ιντια, το 2015 και έναν ακόμα γιο, τον Μαξιμίλιαν, μόλις πέρυσι. Παρότι πολύτεκνη και άρα εκ προοιμίου πολυάσχολη, η Κολομβιανή κληρονόμος -η οποία παρεμπιπτόντως απαρνήθηκε την αμερικανική υπηκοότητά της και έλαβε αυτή του Μονακό πριν από τον γάμο με τον Κασιράγκι- έχει στο βιογραφικό της μια συνεργασία με την αμερικανική έκδοση του περιοδικού «Vanity Fair» και τον οίκο Αλμπέρτα Φερέτι.

GettyImages-91562786
Η Ντομίνγκο είχε ιαματική επίδραση στον Αντρέα Κασιράγκι ο οποίος κατάφερε να αφήσει τις καταχρήσεις πίσω του
Πλέον, έχει δημιουργήσει το δικό της brand ρούχων ονόματι Muzungu Sisters - στα σουαχίλι muzungu σημαίνει ταξιδευτής. Συνοδοιπόρος της, λοιπόν, σε αυτό το ταξίδι είναι η φίλη της Ντάνα Αλικάνι, αλλοτινό στέλεχος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Τι σχέση έχει ένα τόσο καυτό οικουμενικό κοινωνικό ζήτημα με μια εταιρεία ρούχων; Η Σάντο Ντομίνγκο προωθεί δημιουργίες τεχνιτών από μικρές κοινότητες της Ινδίας, του Μαρόκου, του Περού, της Νότιας Αφρικής και της Κολομβίας. Με άλλα λόγια, δρα ως ενδιάμεση για έναν καλύτερο, πιο υπεύθυνο και δικαιότερο κόσμο. Φροντίζει μάλιστα με κάθε τρόπο να προωθεί την ακτιβιστική δράση της, όπως όταν σε κάποια από τις σπανιότατες συνεντεύξεις της δήλωσε πως κάθε γυναίκα οφείλει να έχει στην ντουλάπα της ένα τζιν παντελόνι, ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα του βρετανικού οίκου Charlotte Olympia και ένα σάλι με την υπογραφή Muzungu Sisters. Αλλωστε για τη Σάντο Ντομίνγκο σημασία δεν έχει να αποκτά κανείς πολλά στη ζωή, αλλά να τα διαχειρίζεται με στυλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ