Άντζελα Κέλι: Η γυναίκα που ντύνει τη βασίλισσα αποκαλύπτει

Άντζελα Κέλι: Η γυναίκα που ντύνει τη βασίλισσα αποκαλύπτει

Πώς μια απλή οικιακή βοηθός γίνεται δεξί χέρι της βασίλισσας Ελισάβετ και ο πλέον έμπιστος άνθρωπός της;  - Η κόρη του οδηγού γερανού από το Λίβερπουλ κυκλοφορεί και βιβλίο, όπου αποκαλύπτει τα πάντα για το ιδιαίτερο δέσιμό της με τη μονάρχη -  Και, ναι, το βιβλίο έχει την έγκριση της βασίλισσας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
keli0
Μέσα στα 93 χρόνια ζωής της η βασίλισσα Ελισάβετ έχει δει να γράφονται για τα του οίκου της τα πάντα, από αληθινά γεγονότα που πολύ θα ήθελε να μείνουν για πάντα κάτω από το χαλί μέχρι συμβάντα απόλυτης μυθοπλασίας. Από τους έρωτες της «άτακτης » αδερφής της Μαργαρίτας μέχρι τον καταιγισμό δημοσιευμάτων, μαρτυριών, πρωτοσέλιδων, memoires γύρω από την Νταϊάνα, την πριγκίπισσα που λίγο έλειψε να αγιοποιηθεί από τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, ειδικά μετά το άδοξο τέλος της.

Κανένα από τα βιβλία που κυκλοφόρησαν δεν είχαν την έγκριση του παλατιού. Η μοναδική εξαίρεση αφορά στον άνθρωπο που εδώ και 25 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό της βασίλισσας και στη μόνη πλην των μελών της οικογένειάς της που έχει δικαίωμα να την αγγίξει. Ο λόγος για την Αντζελα Κέλι, την 64χρονη υπεύθυνη για την ενδυμασία της Ελισάβετ που μέσα στην πορεία των χρόνων έγινε προσωπική βοηθός, φίλη της και ο άνθρωπος που ασκεί τεράστια επιρροή πάνω της.

ke01


Κλείσιμο
Η Αντζελα Κέλι, με τη χαρακτηριστική προφορά του Λίβερπουλ, είναι μια γυναίκα αλέγκρα με γαλάζια μάτια και μεγάλη αγάπη για τη ζωή. Μετρά δύο διαζύγια, τρία παιδιά, εγγόνια και κάθε απόγευμα πίνει τσάι με την Ελισάβετ συζητώντας, όπως η ίδια εξομολογήθηκε, «ό,τι θα συζητούσαν δύο φίλες. Τα προσωπικά μας, τη μόδα, το τι συμβαίνει γύρω μας».

Η 93χρονη μονάρχης δεν έχει πολλούς στενούς φίλους εν ζωή πλέον, πόσο μάλλον κάποιους που να τη διασκεδάζουν και να την κάνουν να γελά μέχρι δακρύων, όπως η Αντζελα Κέλι. Γι' αυτό και η βασίλισσα της έχει δώσει αρμοδιότητες που ξεπερνούν αυτές μιας προσωπικής βοηθού. Η Κέλι, πέρα από το να επιμελείται τις εμφανίσεις της βασίλισσας, είναι αυτή που με τις χρωματικές της επιλογές άλλαξε πριν από χρόνια το στυλ της Ελισάβετ μετατρέποντάς τη σε παγκόσμιο fashion icon - είναι και αυτή από την οποία πρέπει να περάσει η δούκισσα του Κέιμπριτζ, αλλά και οι υπόλοιπες γαλαζοαίματες για να δανειστούν κοσμήματα της βασιλικής συλλογής για κάποια επίσημη εμφάνισή τους. Η Ελισάβετ της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη καθώς είναι τα μάτια της μέσα στο παλάτι και πολλοί την αποκαλούν «κλειδοκράτορα του Μπάκιγχαμ». Δεν φτάνεις στη βασίλισσα αν δεν περάσεις πρώτα από αυτή.

Στις 29 Οκτωβρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει το βιβλίο της «The other side of the coin: Τhe queen, the dresser and the wardrobe» και ήδη στο παλάτι οι εργαζόμενοι έχουν σοκαριστεί από το γεγονός ότι η βασίλισσα έδωσε για πρώτη φορά την έγκρισή της στο να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο στο οποίο θα υπάρχουν ανέκδοτες φωτογραφίες από την καθημερινότητά της με την Αντζελα Κέλι, αλλά και λεπτομέρειες για τη φιλία τους, τις πλάκες που κάνουν μεταξύ τους και όλα εκείνα που τις ενώνουν.

«Οταν προσλαμβάνεται κάποιος στο παλάτι, υπογράφει ένα έγγραφο που ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συμφωνία σιωπής. Τίποτα απ' όσα βλέπει ή ακούει δεν έχει δικαίωμα να τα μεταφέρει πιο έξω. Θυμάται κανείς τον κομμωτή που επιμελήθηκε το νυφικό χτένισμα της Κέιτ; Κανείς, κι αυτό γιατί μίλησε! Εξαφανίστηκε σε χρόνο dt από το παλάτι», αναφέρει βασιλικός σχολιαστής.

ke11

To κίτρινο σύνολο που φόρεσε η βασίλισσα στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλεντον ήταν δημιουργία της Αντζελα Κέλι

ke12


Η ίδια η Αντζελα Κέλι πάντως έχει... ελευθέρας από τη βασίλισσα, καθώς το 2007 σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στην εφημερίδα «Telegraph» ανέφερε: «Εχουμε πολλή πλάκα όταν είμαστε μαζί. Η βασίλισσα, ξέρετε, έχει μοναδική αίσθηση του χιούμορ, ενώ είναι εκπληκτική μίμος. Μπορεί να μιμηθεί όλες τις προφορές και εννοείται ότι μιμείται μοναδικά τη δική μου. Αλήθεια, δεν ξέρω γιατί της άρεσα και με επέλεξε να είμαι δίπλα της. Ισως γιατί πάντα της λέω τη γνώμη μου, αν και η ίδια έχει τον τελευταίο λόγο ό,τι και να γίνει».

Η Αντζελα Κέλι βρέθηκε κατά τύχη στο Μπάκιγχαμ. Ηταν το 1992 όταν η Ελισάβετ και ο σύζυγός της επισκέφτηκαν τη Γερμανία. Εκεί ο Βρετανός πρεσβευτής στο Βερολίνο παρέθεσε δεξίωση στην κατοικία του, όπου η Κέλι εργαζόταν ως οικιακή βοηθός. Σε συνομιλία της με τη βασίλισσα της εκμυστηρεύτηκε ότι κουράστηκε και θέλει πλέον να γυρίσει πίσω στο Λονδίνο. Λίγες μέρες μετά δέχτηκε τηλεφώνημα από το παλάτι για να εργαστεί ως ενδυματολόγος της βασίλισσας. Ηταν η γυναίκα που της φορούσε το καλσόν, της κούμπωνε το πουκάμισο, αλλά και αυτή που επέλεγε τα ρούχα της ημέρας. Μέσα σε τρία χρόνια έγινε επικεφαλής και το 2001 έγινε πλέον η προσωπική βοηθός της βασίλισσας συνοδεύοντάς την παντού εντός και εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Η Κέλι σήμερα είναι υπεύθυνη μόνο για τις δημόσιες εμφανίσεις της Ελισάβετ, ενώ έχει δημιουργήσει και τη δική της εταιρεία -Kelly & Pordum-, η οποία σχεδιάζει και ράβει τα ρούχα της βασίλισσας. Ανάμεσά τους και το κίτρινο σύνολο που έκλεψε την παράσταση στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλεντον. Το 2007 η βασίλισσα της απένειμε το μετάλλιο του Royal Victorian Order, ζει πλέον στο κάστρο του Γουίνδσορ, ενώ το 2012 είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο της: «Dressing the queen: The Jubilee Wardrobe», στο οποίο είχε όλες τις εμφανίσεις της βασίλισσας για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο, με δημιουργίες που σχεδίαζε και έραβε η Κέλι επί δύο χρόνια. «Ο,τι φοράει η βασίλισσα πρέπει να είναι αξιοπρόσεκτο αλλά και κομψό ώστε να μη φαντάζουν παράταιρα πάνω της τα κοσμήματα ή τα οικόσημα που πρέπει να φορά στις δημόσιες εμφανίσεις της. Παράλληλα πάντα πρέπει να είναι ταιριαστό και το καπέλο της. Αγαπώ τη βασίλισσα και τα πάντα γύρω από αυτή. Είμαι τόσο τυχερή που μου επέτρεψε να την πλησιάσω τόσο μέσα στην πορεία των χρόνων. Βέβαια, όσο κοντά και αν είμαστε δεν έχω ξεπεράσει ποτέ τα όρια και εξακολουθώ να νιώθω δέος κάθε φορά που βρίσκομαι κοντά της. Είμαι ταπεινής καταγωγής και εξακολουθώ μέχρι σήμερα να είμαι ένας ταπεινός άνθρωπος», λέει η ίδια.

ke13

Η Ελισάβετ πλέον επιλέγει να φορά δημιουργίες της Κέλι στις περισσότερες εμφανίσεις της

ke14

Η βασίλισσα με την Αν Γουίντουρ και την Αντζελα Κέλι στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας

Οι υπόλοιποι υπάλληλοι, πάντως, του Μπάκιγχαμ δεν έχουν την ίδια άποψη. Θεωρούν ότι η προσωπική βοηθός της Ελισάβετ φέρεται στο υπόλοιπο προσωπικό δικτατορικά και άδικα. «Θεωρεί τόσο σημαντικό τον εαυτό της που δεν έχει χρόνο να σκεφτεί άλλα πράγματα και κάθε φορά που γίνεται λάθος το πληρώνουμε εμείς», λένε στα βρετανικά tabloids που λειτουργούν φιλόξενα σε τέτοιου είδους διαρροές. «Το 2014, μια παγωμένη νύχτα του χειμώνα, η αγαπημένη οικονόμος της βασίλισσας, η Μέλανι Ντιμπλ από τη Σρι Λάνκα, ξέχασε να γεμίσει με ζεστό νερό το μπουκάλι στο κομοδίνο της βασίλισσας, με αποτέλεσμα μέσα στη νύχτα να σηκωθεί η ίδια η Ελισάβετ για να φέρει νερό. Την επόμενη ημέρα η Ελισάβετ το είπε αστειευόμενη στην οικονόμο της και η Κέλι, που ήταν παρούσα, περίμενε να αποχωρήσει η βασίλισσα και στη συνέχεια απέλυσε την οικονόμο! Κάποια φορά πέταξε μια σακούλα σκουπιδιών σε έναν σερβιτόρο γιατί άργησε να τη σερβίρει, ενώ ήρθε στα χέρια με μια υπηρέτρια γιατί την κατηγόρησε ότι είχε σχέση με τον pastry chef του παλατιού. Τότε αναγκάστηκαν να μπουν στη μέση οι αστυνομικοί του Μπάκιγχαμ για να τις χωρίσουν. Ξέρουμε ότι η βασίλισσα γνωρίζει τα πάντα, αλλά προτιμά να μην κάνει το παραμικρό, καθώς η Αντζι είναι η μεγάλη της αδυναμία», είπε πηγή μέσα από το παλάτι. «Δεν υπάρχει χώρος στην πλάτη μου από τα μαχαίρια», απαντά η ίδια η Κέλι, ενώ δημοσιεύματα θέλουν τη βασίλισσα να λέει κάποια στιγμή παρουσία κι άλλων: «Αντζι, θα μπορούσαμε σίγουρα να ήμασταν αδερφές. Εχουμε τόσα κοινά οι δυο μας».

«Αυτό που της λείπει σε μόρφωση, η Αντζι το έχει σε φιλοδοξία», δήλωσε στην «Daily Mail» ο πρώην σύζυγός της Τζιμ Κέλι. «Εχει αναρωτηθεί κανείς πώς ένα κορίτσι που έμαθε να ράβει ρούχα για τις κούκλες της από τη μητέρα της, χωρίς καμία ιδιαίτερη εκπαίδευση κατάφερε να αναρριχηθεί τόσο γρήγορα; Η Αντζελα ήθελε πάντα να εργαστεί για τη βασίλισσα και η αλήθεια είναι ότι θυσίασε πολλά για να το πετύχει. Ανάμεσά τους και τον γάμο μας».

ke15

Καπέλο: δημιουργία της Αντζελα Κέλι


ke16

Το βιβλίο της κυκλοφορεί στις 29 Οκτωβρίου με την έγκριση της Ελισάβετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ