Villa Palladio Jaipur: Το resort που σήμανε red alert στο Instagram

Villa Palladio Jaipur: Το resort που σήμανε red alert στο Instagram

Εξωτικό, φωτογενές και κατακόκκινο, το νέο boutique hotel λίγο έξω από το Ρατζαστάν τα έχει όλα σε υπερθετικό βαθμό και βρίσκεται ήδη στη λίστα των προορισμών που σκοπεύουν να επισκεφτούν οι influencers

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
jaipur-m
Για χρόνια οι λάτρεις της Ινδίας που επισκέπτονταν την Τζαϊπούρ δεν παρέλειπαν να κλείσουν -από μήνες πριν- το μεσημεριανό γεύμα τους στο «Caffé Palladio» και να απολαύσουν το βραβευμένο Palladio Martini τους, φτιαγμένο με λεμονόχορτο και λάιμ, στα ανάκλιντρα του «Palladio Bar». Τώρα οι μυημένοι jet setters εμπιστεύονται τη διαμονή τους στη «Villa Palladio».

Jaipur’s newest boutique hotel, Villa Palladio stands out with a certain effortless flamboyance 📍


jaipur-1
jaipur-2


Το τρίτο εγχείρημα της Ελβετοϊταλίδας Μπάρμπαρα Μιολίνι και της Δανής συνεργάτιδάς της Μαρί Αν Ουντεζάν συνεχίζει την παράδοση της διαπολιτισμικής ανταλλαγής. Η επιτυχία του καφέ και του μπαρ «Palladio» γέννησε τη σκέψη ενός μπουτίκ ξενοδοχείου. Ετσι, το 2019, σε ένα παλιό πρώην κυνηγετικό καταφύγιο μιας οικογένειας ευγενών, το λευκό μαργαριταρένιο οικοδόμημα που περιβάλλεται από ινδικές πασχαλιές και αμυγδαλιές αποτέλεσε την τέλεια ευκαιρία για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Τρία χρόνια και μία πανδημία αργότερα, η κατακόκκινη πλέον «Villa Palladio» άνοιξε συνδυάζοντας φαντασμαγορικά χρώμα, χειροτεχνία και ιστορία σε ένα κατάλυμα σχεδόν μπαρόκ αισθητικής που αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς.

jaipur-3
Αντλώντας έμπνευση από τα άμφια των καρδιναλίων και άλλες εικόνες που τους έμειναν ανεξίτηλες από τα ταξίδια τους στη Ρώμη, οι δύο τολμηρές ιδιοκτήτριες δημιούργησαν κοντά στην Τζαϊπούρ ένα μπουτίκ ξενοδοχείο που, όπως λένε χαρακτηριστικά, «έχει να κάνει με το παιχνίδι και την απόλαυση»
jaipur-4


Περίπου 15 χλμ. ανατολικά από το κέντρο της Ροζ Πόλης, όπως αποκαλούν την Τζαϊπούρ, ο επισκέπτης πλησιάζει στο χωριό Σουμέλ, όπου το άγριο σκυρόδεμα της πόλης δίνει τη θέση του στις ζωηρές αποχρώσεις της ζούγκλας. Στη διαδρομή τα αυτοκίνητα λιγοστεύουν και οι καμήλες παίρνουν τη σκυτάλη καθώς τσιμπολογούν τα φύλλα των δέντρων. Κρυμμένο σε μια γαλήνια τοποθεσία ανάμεσα στο βουνό και τη λίμνη Κανότα βρίσκεται το φωτογενέστατο «Villa Palladio Jaipur», το οποίο για ευνόητους λόγους έχει ήδη γίνει viral στη «jeunesse dorée», ήτοι την ευκατάστατη νεολαία αυτού του κόσμου, που στην προκειμένη δραστηριοποιείται στα social media. «Το κόκκινο συμβολίζει την κάθαρση», εξηγεί η Μιολίνι. «Είναι ένα χρώμα φωτεινό και αποκαλυπτικό. Κάνει τα πάντα να μοιάζουν όμορφα. Στην ουσία το εμπνευστήκαμε από τα άμφια των καρδιναλίων και τις αναμνήσεις μας από τη Ρώμη. Η “Villa Palladio” έχει να κάνει με το παιχνίδι και την απόλαυση», προσθέτει.

Κλείσιμο
jaipur-5
jaipur-6


Παντού διακρίνεις αρ ντεκό πινελιές, όπως το κόκκινο, το λευκό και το μαύρο μαρμάρινο δάπεδο σε στυλ σκακιέρας ή τις ζωγραφιές με θέματα από την οργιώδη φύση της περιοχής που κοσμούν τους πανύψηλους τοίχους και τις οροφές. Στους διαδρόμους με τις κόκκινες ρίγες, οι μαύρες και κόκκινες απλίκες δίνουν την αίσθηση της γαλλικής όπερας.
Η θολωτή ανοιχτή κουζίνα, που παραδόξως θυμίζει αγγλική εξοχική κατοικία, σχεδιάστηκε από τον ταλαντούχο κεραμίστα Σάιμον Μαρκς, δίπλα σε ένα κατάφυτο μποστάνι.

jaipur-7
Μια ωδή στο κόκκινο, γεμάτη από αρ ντεκό στοιχεία και χειροποίητες διακοσμητικές πινελιές μέσα στην εξωτική φύση: η «Villa Palladio» μπαίνει αμέσως στη λίστα των ευχών που θέλει να πραγματοποιήσει ένας ανήσυχος ταξιδιώτης
jaipur-8


Αντί να αλληλεπιδρά με τον έξω κόσμο, το ινσταγκραμικό boutique hotel με τις εννέα σουίτες είναι ένα σύμπαν από μόνο του: ένα παραμυθένιο μίνι κάστρο από πυργίσκους και σκαλιστά μάρμαρα απλωμένα κάτω από μια πέργκολα σε 3 στρέμματα γης. Οι πολυτελείς χώροι διαμονής βλέπουν όλοι προς τα μέσα, στους ονειρικούς κήπους που έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τη διάταξη των κήπων του παραδείσου στην ισλαμική θεολογία. Στην πισίνα υπάρχουν φοίνικες για να χαρίζουν φυσική σκιά, περίτεχνα ανάκλιντρα κάτω από κόκκινες ομπρέλες και ένα γοητευτικό κιόσκι-μπαρ που σερβίρει κοκτέιλ με βάση το Campari, ασορτί με το κόκκινο θέμα του καταλύματος. Στο spa ακολουθούνται τελετουργικά καθαρισμού, θρέψης και γείωσης, δηλαδή θεραπείες για σώμα και πνεύμα, όπως και στην αίθουσα διαλογισμού και γιόγκα, με την επίσης λυτρωτική θέα στη φύση. Οσο για την κουζίνα, ακολουθεί κατά γράμμα τη φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι» αξιοποιώντας τα βιολογικά λαχανικά και βότανα που καλλιεργούνται στο μποστάνι.

jaipur-9


Δεδομένης της γειτνίασης του resort με την Τζαϊπούρ, υπάρχουν πολλά να κάνει και να δει κανείς, αν θελήσει ένα διάλειμμα από την απόλυτη χαλάρωση. Οι λάτρεις της άγριας ζωής θα εκτιμήσουν τα οργανωμένα σαφάρι, ενώ όλοι οι επισκέπτες μπορούν να κανονίσουν από ιδιωτικές ξεναγήσεις στην πόλη μέχρι live μουσική δίπλα στην πισίνα. Ναι, η Ροζ Πόλη απέκτησε το αντίπαλο, ερυθρό, δέος της ◆
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ