Σήλια Κριθαριώτη: Εκρηξη χαράς και στο Παρίσι

Σήλια Κριθαριώτη: Εκρηξη χαράς και στο Παρίσι

H διεθνής Ελληνίδα σχεδιάστρια υψηλής ραπτικής έστειλε το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας από την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, με μια επίδειξη αφιερωμένη στις καλύτερες μέρες που θα έρθουν

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
silia-krithariwti2
Το καθιερωμένο ραντεβού της Σήλιας Κριθαριώτη με τη γαλλική πρωτεύουσα για την Εβδομάδα Μόδας είναι κάτι που περιμένουν κάθε σεζόν οι λάτρεις της δουλειάς της και οι απανταχού fashionistas. Βέβαια, για άλλη μία χρονιά, φέτος, οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές. Από τη μία, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Ελλάδα (οι δημιουργίες της Σήλιας έφτασαν τελευταία στιγμή στην Πόλη του Φωτός), από την άλλη, ο παγκόσμιος φόβος για τη μετάλλαξη Omicron, όλα έβαζαν το ένα εμπόδιο μετά το άλλο. Ομως, η προετοιμασία είχε ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες για τη διεθνή Ελληνίδα, με την ίδια να σχεδιάζει και ένα επιτελείο συνεργατών να υλοποιεί τις εμπνεύσεις της.
silia1

Η Σήλια Κριθαριώτη είχε κάθε λόγο να ανυπομονεί για τη μεγάλη μέρα, αφού, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, «το Παρίσι εμπνέει κάθε δημιουργό και διδάσκει μόδα σε όλους τους υπόλοιπους. Θυμάμαι που η μητέρα μου, όταν ήμουν μικρό κορίτσι ακόμα, με έπαιρνε μαζί της για να δούμε τα φαντασμαγορικά σόου της εποχής». Και μπορεί κάποιοι οίκοι να πραγματοποίησαν τα show τους διαδικτυακά, ωστόσο η εμφάνιση της Αννα Γουίντουρ και της ομάδας της στο Παρίσι πέρασε το μήνυμα ότι η μόδα εξακολουθεί να είναι ηχηρά παρούσα ακόμη και στα δύσκολα.
Κλείσιμο
krithariwti__8_
Η Σήλια Κριθαριώτη προετοίμαζε μήνες τη συλλογή που κατενθουσίασε καλεσμένους, fashion editors και φωτογράφους μόδας

Το πολυαναμενόμενο ραντεβού δεν δόθηκε σε κάποιο ξενοδοχείο, αλλά στο περίφημο «Palais de Tokyo», τον εμβληματικό εκθεσιακό χώρο του Παρισιού, αφιερωμένο στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη, που εδώ και χρόνια έχει ταυτιστεί με τον ιστορικό οίκο Chanel. Eκεί ο θρυλικός Καρλ Λάγκερφελντ πραγματοποιούσε μυθικές επιδείξεις, που έχουν αφήσει εποχή στον κόσμο της μόδας. Και αυτή η φορά ήταν μία από τις σπάνιες που το «Palais de Tokyo» άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί μια Ελληνίδα σχεδιάστρια. Με το αισιόδοξο μήνυμα «Happier, Sunnier, Brighter, Healthier, Safer, Better Together», η Σήλια Κριθαριώτη παρουσίασε την Couture Συλλογή SS22 με τίτλο «Coloured Days», δηλαδή χρωματιστές μέρες. Οπως φαντάζεται κανείς, η συλλογή είναι ένας ύμνος στα χρώματα και τη δεξιοτεχνία και αποθεώνει τη ζωή. «Εχουν περάσει δύο χρόνια από το τελευταίο σόου: δύο σκοτεινά, δύσκολα και ζοφερά χρόνια. Η δημιουργικότητα, όμως, δεν σταματάει ποτέ», μας είπε η ταλαντούχα σχεδιάστρια.
silia2
Κίτρινο, πορτοκαλί, φούξια, ροζ, baby blue, λάιμ, chartreuse και λευκό ανέδειξαν τις κομψές δημιουργίες που αποθεώνουν τη θηλυκή φιγούρα και υμνούν τη γυναικεία ενδυνάμωση
silia4
silia3

Εντυπωσιακά φλούο χρώματα φώτισαν την πασαρέλα σε μίνι και κεντημένα cocktail φορέματα και γλυπτά ball gowns. Κάπες μέχρι το πάτωμα διακοσμημένες με φτερά στρουθοκαμήλου, τολμηρές διαφάνειες και περίτεχνα cut outs αποθέωσαν τη γυναικεία φιγούρα. Ενώ δημιουργίες κεντημένες στο χέρι καθώς και λάμψεις αντικατόπτρισαν τη μοναδική υπογραφή του παλαιότερου οίκου υψηλής ραπτικής στην Ελλάδα που ιδρύθηκε το 1906. Κίτρινο, πορτοκαλί, φούξια, ροζ, baby blue, λάιμ, chartreuse και λευκό συνδυάστηκαν σε σχέδια που υμνούν τη γυναικεία ενδυνάμωση.
silia5
silia6
silia7

Περίπου 50 μοντέλα της Σήλιας Κριθαριώτη κατέκλυσαν με χρώμα το «Palais de Tokyo» και έδωσαν το έναυσμα για πολλές αναρτήσεις στα social media. H επίδειξη έκλεισε με ένα φαντασμαγορικό νυφικό κεντημένο όλο στο χέρι. Ηταν μια αέρινη δημιουργία που ενθουσίασε τόσο το κοινό ώστε το front row κραύγαζε ρυθμικά το όνομα της σχεδιάστριας: «Σήλια!».
silia8
silia9

Οι ενθουσιασμένοι καλεσμένοι της -μόλις 80 λόγω κορωνοϊού-, που ήταν κυρίως ξένοι (προσωπικότητες, celebrities και fashion editors από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας του κόσμου), είχαν φτάσει από νωρίς για το μεγάλο fashion event. Τις καλοντυμένες γυναίκες περίμενε ένα ροζ σκουφάκι του οίκου Κριθαριώτη μέσα σε μια υπέρκομψη συσκευασία, αλλά και μια σειρά καλλυντικών Luxury Innovative Skincare 111SKIN που δημιουργήθηκε από τον Dr. Alexandrides of Harley St. με επιστημονικά αποδεδειγμένα αποτελεσματικά συστατικά. Το μακιγιάζ επιμελήθηκαν οι Μαρία Νικολουδάκη και Sobeauty Foushi, ενώ οι κομμώσεις έφεραν την υπογραφή της Neville Hair at ELSL Management.
krithariwti__11_
Η Σήλια Κριθαριώτη παρουσίασε την Couture Συλλογή SS22 με τίτλο «Coloured Days» στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι με το αισιόδοξο μήνυμα «Happier, Sunnier, Brighter, Healthier, Safer, Better Together»

«Επιστρέψαμε. Αυτή είναι η πιο αισιόδοξη δήλωση για τον κόσμο της μόδας, το να είμαστε παρόντες, αυτό είναι το καλύτερο δώρο. Θα έρθουν κι άλλες πολύχρωμες μέρες», μας αποχαιρέτησε συγκινημένη η σχεδιάστρια.
krithariwti__10_
krithariwti__1_
krithariwti__4_
krithariwti__2_
krithariwti__3_
Πάντα στο πλευρό της επιτυχημένης δημιουργού, ο εφοπλιστής σύζυγός της Νίκος Τσάκος



Φωτογραφίες: GETTY IMAGES / IDEAL IMAGE



Ειδήσεις σήμερα:

Λήγει αύριο η παράταση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού - Ανεμβολίαστοι όσοι ενήλικες δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση

Θρίλερ στα Καλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Χελμό

Η ιστορία της Έλενας και η φρίκη του σεξ τράφικινγκ: Πήγαινε με 20 άντρες τη μέρα, τη βρήκαν μισοπεθαμένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα