Τζον Τραβόλτα: Οι αβάσταχτες απώλειες της ζωής του

Τζον Τραβόλτα: Οι αβάσταχτες απώλειες της ζωής του

Ο Αμερικανός σταρ απέκτησε φήμη, δόξα, περιουσία 170 εκατ. δολαρίων, δύο υποψηφιότητες για Οσκαρ, μέχρι και έναν μικρό στόλο αεροπλάνων - Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι η ζωή υπήρξε γενναιόδωρη μαζί του εδώ και 66 χρόνια, αν δεν του είχε κληροδοτήσει τρεις αξεπέραστες απώλειες αγαπημένων του ανθρώπων

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
TRAVOLTA
Το 1976 ο Τζον Τραβόλτα δεν είχε ακόμα δώσει ραντεβού με την οικουμενική αναγνώριση, την επιτυχία και τη διασημότητα. Ευτυχώς για εκείνον, γιατί τότε η καθημερινότητα, η ζωή, η ύπαρξή του η ίδια περιστρέφονταν γύρω από μία γυναίκα. Πού μυαλό για καριέρα και συμβόλαια... Το αντικείμενο του νεανικού πόθου του -ήταν μόλις 22 ετών- ενσάρκωνε η συμπρωταγωνίστριά του στην τηλεοπτική ταινία «The Boy in the Plastic Bubble».
travolta__1_
Ο γιος του Τζον Τραβόλτα και της Κέλι Πρέστον, Τζετ, έπασχε από αυτισμό και επιληπτικές κρίσεις

travolta__3_
Ο θάνατός του στοίχισε στο ζευγάρι, όμως δεν το έβαλαν κάτω και δύο χρόνια μετά απέκτησαν τον Μπέντζαμιν, που έχει 10 χρόνια διαφορά ηλικίας από την αδελφή του Ελα, 20 ετών σήμερα

Παρότι 18 χρόνια μεγαλύτερή του, άρτι διαζευγμένη και μητέρα του για τις ανάγκες της τηλεταινίας, από την πρώτη στιγμή που συνάντησε την Νταϊάνα Χάιλαντ ένιωσε μια αναπόδραστη έλξη για εκείνη. Το αίσθημα ήταν αμοιβαίο. Οι συμπρωταγωνιστές τους ανακαλούσαν για χρόνια τις παθιασμένες πολύωρες συζητήσεις τους, οι οποίες συχνά γίνονταν αφορμή για να καθυστερήσει το γύρισμα. Υπήρχε κάτι σχεδόν μαγικό ανάμεσά τους. Ο Τραβόλτα και η Χάιλαντ έζησαν ένα παθιασμένο ειδύλλιο, από εκείνα που μοιάζουν βγαλμένα από κινηματογραφική σεκάνς και όχι από την αληθινή ζωή, το οποίο όμως δεν ήταν γραφτό να μακροημερεύσει.
Κλείσιμο
travolta__4_

Στις αρχές του 1977, η 41χρονη ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. Υποβλήθηκε σε μαστεκτομή, όμως η ασθένειά της βρισκόταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Στις 27 Μαρτίου εκείνης της χρονιάς η Χάιλαντ έφυγε από τη ζωή. Μάλιστα, σύμφωνα με την αφήγηση του μοναχογιού της Ζάκαρι, τον οποίο απέκτησε από τον γάμο της με τον ηθοποιό Τζον Γκούντσον, ξεψύχησε στην αγκαλιά του Τζον Τραβόλτα. Μόνο ως τραγική ειρωνεία μπορεί να εκλάβει κανείς το γεγονός ότι λίγους μήνες αργότερα ο Αμερικανός ηθοποιός θα γνώριζε την παγκόσμια αποθέωση χάρη στον ρόλο του Τόνι Μανέρο στην ταινία «Saturday Night Fever». Η απώλεια τον συνέτριψε. Αλλά δεν τον νίκησε. Πολλά χρόνια αργότερα, σε πολλές συνεντεύξεις του ο 66χρονος σήμερα Τραβόλτα φρόντιζε να υπογραμμίζει ότι τις ώρες εκείνες, τις οποίες ο επιθετικός προσδιορισμός «δύσκολες» είναι πολύ λίγος για να τις περιγράψει, το αποκούμπι του ήταν η σαϊεντολογία. Ο Χολιγουντιανός σταρ είχε ήδη μυηθεί στο αμφιλεγόμενο δόγμα από το 1975, όταν διάβασε για πρώτη φορά το βιβλίο «Dianetics» του ιδρυτή της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας.
travolta__5_

Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν πολλοί σοβαροί λόγοι για να ασχοληθεί κανείς με τον Τζον Τραβόλτα. Οι φήμες για την ανομολόγητη ομοφυλοφιλία του, που τον ακολουθούν σαν πιστό σκυλί εδώ και δεκαετίες, έχουν πια πάρει διαστάσεις αστικού μύθου. Οι δεσμοί του με τη σαϊεντολογία για τους οποίους έχουν σπαταληθεί καντάρια μελάνης είναι δεδομένοι και άρρηκτοι. Ακόμα και το γεγονός ότι αποχωρίστηκε -επιτέλους- τα περουκίνια, προκαλώντας ίσως αφόρητη μοναξιά στον Ντόναλντ Τραμπ, έμοιαζε πια με παλιό, πολυφορεμένο γυμνασιακό αστείο. Η ασθένεια της συζύγου του ήταν ένα θέμα γνωστό, που επανερχόταν κάθε τόσο στον αφρό της επικαιρότητας, όμως φαίνεται ότι κανείς δεν είχε κατανοήσει τη σοβαρότητα στην οποία βρισκόταν η κατάσταση της υγείας της. Πριν από δύο χρόνια η Κέλι Πρέστον διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της θεωρούσαν περιττό να διοχετεύουν πληροφορίες για την πορεία της νόσου στον Τύπο. Αλλά και οι εντυπώσεις που έδιναν δεν μαρτυρούσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Πριν από έναν μήνα, λόγου χάρη, η Πρέστον πόσταρε μια φωτογραφία της οικογένειας στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα, εκθειάζοντας τον επί 29 χρόνια σύζυγό της ως τον καλύτερο πατέρα που γνωρίζει. Τα φαινόμενα όμως απατούσαν.

Στις 13 Ιουλίου, μέσω ενός post στο Instagram, ο Τζον Τραβόλτα ανακοίνωσε τον θάνατο της συζύγου του. Η Κέλι Πρέστον πέθανε σε ηλικία 57 ετών σε κλινική του Τέξας, όπου νοσηλευόταν, έπειτα από δίχρονη μάχη με τον καρκίνο. Το πένθιμο νέο προκάλεσε σοκ, όπως αποκαλύπτουν και τα συλλυπητήρια μηνύματα διασημοτήτων κάτω από την ανάρτηση του Τραβόλτα - από τη Σελίν Ντιόν και την Ντέμι Μουρ μέχρι τη Μαρία Μενούνος και την Κιάρα Φεράνι, δεκάδες αναγνωρίσιμοι φίλοι του ζευγαριού δήλωσαν τη συμπαράστασή τους και εξέφρασαν μια παρηγορητική κουβέντα - όσο ισχνή και αδύναμη μοιάζει μπροστά στον βίαιο χωρισμό δύο ανθρώπων που έζησαν μαζί μια ολόκληρη ζωή. Η Πρέστον και ο Τραβόλτα πρωτοσυναντήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «The Experts» το 1987. Εκείνη μόλις είχε πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της και επίσης ηθοποιό Κέβιν Γκέιτζ. Θα μεσολαβούσε ένα σύντομο ειδύλλιό της με τον Τζορτζ Κλούνι στα τέλη των 80s, πριν αποφασίσει να μοιραστεί τη ζωή της με τον Τραβόλτα. Τον Σεπτέμβριο του 1991 αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης, πρώτα σε τελετή της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας στο Παρίσι και μία εβδομάδα αργότερα στη Φλόριντα.
travolta__2_

Η ζωή τους δεν ήταν ούτε ανέφελη ούτε απροβλημάτιστη. Οι ίδιοι μίλησαν πολλές φορές για τον οικογενειακό σύμβουλο στον οποίο είχαν καταφύγει για να ξεπεράσουν τους σκοπέλους στη σχέση τους, ενώ η Πρέστον, όπως είχε πει, ήταν της άποψης ότι η αγάπη δεν είναι ούτε αυτονόητη ούτε στατική, πρέπει να τη δημιουργείς κάθε μέρα. Από την αρχή. Αυτή η κοσμοθεωρία τούς φάνηκε παραπάνω από χρήσιμη όταν το 2009 έζησαν την τραγική απώλεια του μεγαλύτερου παιδιού τους, του γιου τους Τζετ. Τα Χριστούγεννα του 2008 η οικογένεια Τραβόλτα βρισκόταν για διακοπές στις Μπαχάμες. Τη δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς ο 16χρονος γιος τους έπαθε επιληπτική κρίση και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε. Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν τότε για την ευθύνη του ηθοποιού αναφορικά με τον θάνατο του Τζετ. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από τους γονείς του, ο έφηβος έπασχε από αυτισμό, ενώ οι επιληπτικές κρίσεις ήταν η προίκα της ασθένειας Καβασάκι, από την οποία είχε νοσήσει σε νεογνική ηλικία. «Πιθανότατα φοβάμαι τον θάνατο πολύ λιγότερο από έναν μέσο άνθρωπο. Τόσοι άνθρωποι γύρω μου “έφυγαν” πριν την ώρα τους, οπότε σκέφτομαι ότι αν μπόρεσαν αυτοί θα μπορέσω κι εγώ. Μου φαίνεται σχεδόν ασεβές να φοβάμαι τον θάνατο όταν οι άλλοι τον αντιμετώπισαν», δήλωνε ο Τραβόλτα το 2014 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Telegraph». Είχαν περάσει ήδη πέντε χρόνια από την απώλεια του γιου του, ενώ η οικογένεια το 2010 είχε υποδεχτεί το νέο μέλος της, τον δεκάχρονο σήμερα Μπέντζαμιν. Σε αυτόν και στην 20χρονη κόρη του Ελα Μπλε θέλει να αφοσιωθεί τώρα ο Τραβόλτα. Αυτό άφησε να εννοηθεί στην ινσταγκραμική ανάρτησή του,ζητώντας εκ των προτέρων συγγνώμη για τη σιωπή που εύλογα θα διαδεχτεί τον θάνατο της συζύγου του. Λένε ότι ο χρόνος και η αποστασιοποίηση είναι ο καλύτερος γιατρός. Ο 66χρονος σταρ, όπως έλεγε, έχει και τη Σαϊεντολογία, αφού μέσα από αυτή έμαθε να διαχειρίζεται τις απώλειες. Οχι να τις ξεπερνάει, ούτε να τις ξεχνάει.

AFP / VISUALHELLAS.GR, GETTY IMAGES  / IDEAL IMAGE




Ειδήσεις σήμερα

Στο μικροσκόπιο των εμπειρογνωμόνων ο «γρίφος» της διακύμανσης των κρουσμάτων

Αργεντινή: Ξεπέρασαν τους 6.000 οι θάνατοι από την πανδημία

Μόσιαλος μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων: Κοινή λογική η χρήση μάσκας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ