Euro 2020, Αγγλία-Δανία 2-1: Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αγγλία στον τελικό - Δείτε τα γκολ

Euro 2020, Αγγλία-Δανία 2-1: Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αγγλία στον τελικό - Δείτε τα γκολ

Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 104' έκρινε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Euro 2020 όπου την Κυριακή στις 10 το βράδυ θα αντιμετωπίσει την Ιταλία - Οι Δανοί προηγήθηκαν στο  30' με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ντάμσγκααρντ, αλλά στο 39' με αυτογκόλ του Κιάερ έγινε το 1-1 και στο 104' ο Κέιν διαμόρφωσε το τελικό το 2-1

england-celeb-0
Μετά από 55 χρόνια η Αγγλία θα βρεθεί σε έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης, καθώς λύγισε την αντίσταση της εξαιρετικής Δανίας, που δικαιολογημένα έχει παράπονα από τη διαιτησία του Μάκελι και την Κυριακή θα διεκδικήσει στο Γουέμπλεϊ τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. 

Οι Βίκινγκς ήταν συγκλονιστικοί, κατάφεραν να προηγηθούν, αλλά δέχθηκαν γρήγορα την ισοφάριση από το αυτογκόλ του Κέιν και όσο περνούσε η ώρα έμενε από δυνάμεις, ωστόσο το καθοριστικό γκολ ήρθε από μια φάση που θα προκαλέσει μεγάλη συζήτηση, καθώς ούτε το VAR διόρθωσε την απόφαση του Ολλανδού διαιτητή Ντάνι Μάκελι.

Η ουσία βέβαια είναι ότι οι Άγγλοι θα διεκδικήσουν την Κυριακή το τρόπαιο κόντρα στην Ιταλία, ενώ οι Δανοί θα μείνουν με την πίκρα ότι έφτασαν ένα βήμα από την επανάληψη του ανεπανάληπτου θριάμβου του 1992 όταν και πάλι κόντρα σε όλα τα προγνωστικά είχαν κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccn8cvfyqpn5-sf)


Το ματς
Το πρώτο ημίχρονο, μέχρι το 25ο λεπτό, θύμισε αρκετά τον άλλο ημιτελικό (Ιταλία-Ισπανία) με την τακτική και τα σκληρά μαρκαρίσματα να κυριαρχούν και την πίεση της Αγγλίας μετά το 10' να... ξεθυμαίνει.

Οι Δανοί σιγά, σιγά άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματα τους και στο τέταρτο ήρθαν και οι πρώτες τελικές με τον Σμάιχελ να μπλοκάρει το σουτ του Στέρλινγκ και τον Πίκφορντ να μην ανησυχεί από τα σουτ των Χόιμπιεργκ και Μπρέιθγουεϊτ.

Κλείσιμο


Το παιχνίδι συνεχίζονταν στο ίδιο τέμπο, με δυνατές μονομαχίες, χωρίς φάσεις μέχρι το 30' όπου ο ημιτελικός μετατράπηκε για λίγο σε ματς του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Η Δανία κέρδισε φάουλ μακριά από την  περιοχή, ωστόσο από την εκτέλεση του, ο Λουκ Σο πήρε αγκαλιά τον Κρίστενσεν έξω από την περιοχή, ο Μακέλι ήταν δίπλα και έδειξε το νέο φάουλ με τους Δανούς να κερδίζουν μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τη μπάλα να στήνεται σε ιδανικό σημείο για άμεση απειλή.

Κι ο Ντάρμσγκααρντ με τρομερή εκτέλεση την έστειλε στο παραθυράκι του Πίκφορντ σημειώνοντας το πρώτο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο Euro 2020, αλλά αναγκάζοντας τον Άγγλο πορτιέρο να μαζέψει για πρώτη φορά στη διοργάνωση τη μπάλα από τα δίχτυα του!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccn5q3sa07vt-sf)


Οι Άγγλοι οπαδοί στις κερκίδες άρχισαν να βλέπουν εφιάλτες οι οποίοι έγιναν εντονότεροι όταν στο 38' ο Σμάιχελ έκανε τεράστια επέμβαση στο κοντινό πλασέ του Στέρλινγκ, ένα λεπτό αργότερα από μία παρόμοια φάση και το γύρισμα του Σάκα προς τον Στέρλινγκ ο Κιάερ στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccn5y3h3aboh-sf)


Οι ισορροπίες είχαν επανέλθει και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια μ' αυτό το σκορ για να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο με τις ίδιες ενδεκάδες.

Ο ρυθμός όμως ήταν πολύ έντονος από τα πρώτα λεπτά με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει με ταχύτητα και τον Κάσπερ Σμάιχελ στο 55' να κάνει τους Άγγλους να τραβούν τα μαλλιά τους καθώς με τα ακροδάχτυλα έδιωξε την κεφαλιά του Μαγκουάιρ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccn6lhaixy1t-sf)


Αυτή όμως ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία που καταγράφηκε στην κανονική διάρκεια του αγώνα, καθώς από το 60 και μετά είχαμε την εικόνα του πρώτου 20λεπτου. Δυνατές μονομαχίες, ημιτελείς προσπάθειες με το άγχος να καταβάλλει τους παίκτες και των δύο ομάδων και τις αλλαγές που επιχείρησαν οι δύο τεχνικοί να μη προσφέρουν σχεδόν τίποτα.

Η παράταση
Αυτό πάντως που είχε φανεί από τα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας ήταν η οπισθοχώρηση της Δανίας που έδειχνε να έχει μείνει από δυνάμεις και έτσι σιγά, σιγά η Αγγλία άρχισε να στήνει πολιορκητικό κλοιό έξω από την περιοχή του Σμάιχελ.

Στο 94' ο Δανός τερματοφύλακας είπε και πάλι όχι στον Κέιν, όπως και στο 98' στο σουτ του Γκρίλις για να έρθει η φάση του 102' όταν ο Μάκελι «είδε» πέναλτι στην πτώση του Στέρλινγκ, το VAR προφανώς τον επιβεβαίωσε (κι ας φαίνεται από το τηλεοπτικό ριπλέι ότι οι αμυντικοί της Δανίας δεν έκαναν επαφή με τον Άγγλο επιθετικό ενώ επίσης φαίνεται ότι την ώρα της επίμαχης φάσης υπάρχει και μια δεύτερη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο).

Ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση του, ο Σμάιχελ έπεσε σωστά, όμως είδε την τύχη να του γυρνά την πλάτη καθώς από την απόκρουση του η μπάλα στρώθηκε ξανά στον επιθετικό της Τότεναμ που την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccn7wbj6d529-sf)


Μετά το γκολ ο Σάουθγκέιτ έβαλε τον Τρίπιερ στο ματς, γύρισε τρίτο στόπερ τον Γουόκερ και έδωσε γήπεδο στους Δανούς, οι οποίοι δεν είχαν όμως το κουράγιο για να απειλήσουν και με εξαίρεση δύο κόρνερ που κέρδισαν δεν μπόρεσαν να βρουν καθαρή φάση για να ισοφαρίσουν.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ, Σο, Μάουντ (95' Φόντεν), Ράις, Φίλιπς (95' Χέντερσον), Στέρλινγκ, Σάκα (69' Γκρίλις, 106' Τρίπιερ), Κέιν

Δανία (Κάσπερ Γιούμλαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν (79' Αντερσεν), Βέστεργκααρντ, Κιάερ, Μέλε, Στρίγκερ-Λάρσεν (67' Βας), Ντιλέινι, Χόιμπιεργκ, Μπρέθγουεϊτ, Ντάμσγκααρντ (67' Πόουλσεν), Ντόλμπεργκ (67' Νόργκαρντ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ