Τέλος τα πετρελαιοκίνητα οχήματα σε Ρώμη και Παρίσι

Τέλος τα πετρελαιοκίνητα οχήματα σε Ρώμη και Παρίσι

Λόγω των αυξημένων ρύπων και των επιπτώσεων που έχουν στην ανθρώπινη υγεία

autokinitobiomixania-autokinita-1-990x619
Η Ρώμη πριν από λίγες ημέρες απαγόρευσε την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων οχημάτων, λόγω των αυξημένων ρύπων και των επιπτώσεων που έχουν στην ανθρώπινη υγεία. Παράλληλα και το Μιλάνο κινείται προς αυτή την κατεύθυνση προωθώντας το μέτρο των «οικολογικών Κυριακών», το οποίο περιλαμβάνει την πλήρη απαγόρευση όλων των οχημάτων ανεξαρτήτως ηλικίας και καυσίμου.

Το Παρίσι αντίστοιχα, μία Κυριακή κάθε μήνα, απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων στο κέντρο της για την προώθηση μίας πιο καθαρής ατμόσφαιρας, έχοντας και αυτό θεσπίσει την απαγόρευση κυκλοφορίας στις εργάσιμες μέρες των παλαιών οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα διατηρεί την απαγόρευση κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων ελαφρών οχημάτων Euro 4 και πριν. Υπαίτιος για τους αυξημένους ρύπους στο κέντρο της Αθήνας είναι ο υπέργηρος στόλος φορτηγών και λεωφορείων που κυκλοφορεί καθημερινά στο κέντρο. Με μέσο όρο που αγγίζει τα 20,0 έτη (βαρέα φορτηγά), τα οχήματα αυτά δεν πληρούν σε καμία περίπτωση τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις, όπως επίσης και τις προϋποθέσεις ασφαλούς μετακίνησης.

Η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται σε καθημερινή βάση και από τα παλαιά οχήματα. Όλα αυτά, ενώ συσχετίζονται άμεσα οι αυξημένες εκπομπές ρύπων με τον αυξημένο αριθμό πρόωρων θανάτων, καθώς και με αρρώστιες (καρδιο-αναπνευστικές παθήσεις, καρκίνος, άσθμα) που πλήττουν κυρίως τις ευπαθείς ομάδες αλλά και τα παιδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης