Κλιματική αλλαγή: Η Ανταρκτική που λιώνει σε φωτογραφίες

klimat0

Πώς η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας στη Γη επηρεάζει την περιοχή που καθορίζει σε ικανό ποσοστό τη διαμόρφωση του κλίματος στον πλανήτη

Στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποφασίσουν για τις τελικές δράσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για τη μετατροπή της Ευρώπης σε κλιματικά ουδέτερη περιοχή. Η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί μία αφηρημένη έννοια για τον κόσμο, ανεξάρτητα αν τα συμφέροντα, ή η εσφαλμένη εκτίμηση, ακόμη και ηγετών όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκαλούν σύγχυση. Είναι ένα γεγονός. Συμβαίνει με τη μορφή έντονων καιρικών φαινομένων σε μεγαλύτερη έκταση και συχνότητα, συμβαίνει με το λιώσιμο των πάγων στους πόλους και τη σταδιακή άνοδο της θαλάσσιας στάθμης. Συμβαίνει ως μία φυσική διαδικασία της Γης, η οποία ωστόσο, επιταχύνεται εξαιτίας της ανεξέλέγκτης, αλαζονικής και ανεγκέφαλης ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η Αρκτική και η Ανταρκτική είναι οι περιοχές του πλανήτη που καθορίζουν εν πολλοίς το κλίμα. Το λιώσιμο των πάγων, ιδιαίτερα στην Ανταρκτική, ισοδυναμεί με ακραία αλλαγή του κλίματος και συνέπειες που ο άνθρωπος δεν έχει εμπειρία και ψς εκ τούτου, δεν δύναται να προβλέψει, παρά μόνο να υπολογίσει. Έχει αποδειχθεί, ωστόσο, ότι οι υπολογισμοί πέφτουν έξω. Και κάθε αποτυχία πρόβλεψης με απόλυτη ακρίβεια, φέρνει την ανθρωπότητα ένα βήμα πιο κοντά στην επικείμενη καταστροφή.

000_1MM6JO


Η ραγδαία αλλαγή του κλίματος δεν είναι μία κατάσταση που μπορεί ο άνθρωπος, ακόμη και με τη σημερινή τεχνολογία, να διαχειριστεί. Πολύ καιρό πριν ο πλανήτης, λόγω της φυσικής του εξέλιξης, σταματήσει να υποστηρίζει και να φιλοξενεί εξελιγμένες μορφές ζωής, το περιβάλλον θα έχει εξελιχθεί σε ένα άκρως αφιλόξενο τοπίο για τον άνθρωπο.

Φωτογραφίες από την Ανταρκτική που κυριολεκτικά λιώνει, αναδεικνύουν ότι η κλιματική αλλαγή δεν θα έρθει, αλλά είναι ήδη ένα γεγονός. Το τοπίο αλλάζει και πολλά είδη αδυνατούν ήδη να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ίσως κάποτε φτάσει και η σειρά του ανθρώπου. Είτε είναι αργά, είτε όχι, οφείλουμε να λάβουμε άμεσα αποφάσεις, να δώσουμε τη μάχη και μάλιστα μία μάχη επιβίωσης του είδους μας.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν από την Ανταρκτική που λιώνει:

000_1MK5RD
000_1MM8E0
000_1MK6YB
000_1MO1ZQΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης