Πατούλης για ΧΥΤΥ Γραμματικού: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει σε νέα «Φυλή» το Γραμματικό

Giorgos_Patoulis

Θα λειτουργήσει δοκιμαστικά ως χώρος υποδοχής αδρανών υλικών από ανακυκλώσιμα της περιοχής για να αποφευχθεί η απένταξη του από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει σε νέα «Φυλή» το Γραμματικό. Θα λειτουργήσει δοκιμαστικά ως χώρος υποδοχής αδρανών υλικών από ανακυκλώσιμα της περιοχής για να αποφευχθεί η απένταξη του από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η απόφαση για να προχωρήσει η δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης στο Γραμματικό, λήφθηκε κατά πλειοψηφία μετά από 5ωρη συζήτηση για το θέμα των απορριμμάτων που ζήτησαν να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης τέσσερις παρατάξεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Πατούλη, η πρόταση που κατατέθηκε και τελικά ψηφίστηκε αναφέρει ότι:

-Δεν θα δημιουργηθεί στην περιοχή μια «νέα Φυλή», στο Γραμματικό θα λειτουργήσει η εγκατάσταση ως Χώρος Υποδοχής αδρανών Υπολειμμάτων.

-Αυτά τα αδρανή υπολείμματα, θα προέρχονται μόνο από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης της γύρω περιοχής.

-Δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες με το ποσό των περίπου 20 εκατ. ευρώ τα οποία σε περίπτωση μη δοκιμαστικής λειτουργίας της εγκατάστασης , η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να επιστρέψει στην Ε.Ε.

Δέσμευσ Πατούλη να μην επιτρέψει να λειτουργήσει ανοικτή χωματερή στο Γραμματικό
Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης η δέσμευση Πατούλη να μην επιτρέψει να λειτουργήσει ανοικτή χωματερή στο Γραμματικό. Αφετέρου, να βάλει τέλος στην αδράνεια ετών και να επιτύχει με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα σέβεται το περιβάλλον, θα προστατεύει τη δημόσια υγεία και θα υιοθετεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Τέλος, αναφέρεται ότι η πρόταση για την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΥ Γραμματικού υπερψηφίστηκε από την Παράταξη της Νέας Αρχής για την Αττική του Γ. Πατούλη και την Παράταξη Δύναμης Ζωής με επικεφαλής την κ. Ρ. Δούρου. Κατά ψήφισε η παράταξη Δημιουργία Ξανά του κ. Θ. Τζήμερου, η Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής του Γ. Δημητρίου, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν οι παρατάξεις Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση του κ. Γ. Σγουρού, Λαϊκή Συσπείρωση Γ. Πρωτούλη, Ανυπότακτη Αττική της Μ. Τσίχλη και Αντικαπιταλιστική Αρχή Ανατροπή στην Αττική του Κ. Τουλγαρίδη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΓΕΟ

Καμία απένταξη δεν θα αποφύγετε ή θα λειτουργήσετε πλήρως τον ΧΥΤΥ μέχρι τα Χριστούγεννα ή θα επιστρέψετε τα 20.000.000 ΕΥΡΩ. Και βέβαια δεν θα τα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Αφήστε τις κουτοπονηριές και τα θα θα θα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης