Επιστολή του Δημάρχου Ιλίου στον Χατζηδάκη για την κατάσταση στο πάρκο Τρίτση

Επιστολή του Δημάρχου Ιλίου στον Χατζηδάκη για την κατάσταση στο πάρκο Τρίτση

«Ο Φορέας Διαχείρισης που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για να το φροντίζει και να το προστατεύει, το έχει καταδικάσει σε πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή ο Νίκος Ζενέτος

tritsi
Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, έστειλε ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, μέσω της οποίας παραθέτει στοιχεία για την κατάσταση στην οποιά έχει περιέλθει το πάρκο Τρίτση. Επιπλέον, ζητά την ανάληψη ευθυνών για να αναγεννηθεί «ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του λεκανοπεδίου».

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει, με τον Δήμαρχο Ιλίου επικοινώνησε άμεσα ο Γ. Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί περαιτέρω, για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Η επιστολή του Δημάρχου Ιλίου στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Το γύρο της Ελλάδας κάνουν, τις τελευταίες ώρες, εικόνες ντροπής για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του λεκανοπεδίου, το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Ένας μοναδικός τόπος περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ιστορικών αναφορών και περιπάτου στην Αττική που αδυνατεί πλέον να αναδείξει τις αρετές του, αφού ο Φορέας Διαχείρισης (ΝΠΙΔ, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας) που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για να το φροντίζει και να το προστατεύει, το έχει καταδικάσει σε πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη.

Νεκρά ψάρια και χελώνες που επιπλέουν σε μολυσμένα ύδατα, λύματα και κάθε λογής απορρίμματα συνθέτουν, αυτή τη στιγμή, την εικόνα του Πάρκου, με απρόβλεπτους κινδύνους για τους επισκέπτες και συνολικά την πανίδα της περιοχής.

Ο Δήμος Ιλίου, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται το Πάρκο, έχει μεταχειριστεί όλα τα μέσα που του παρέχει ο Νόμος για την προστασία του ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια, ιστορικής σημασίας, απόφασή του στις 14.01.2016, ζήτησε την αποκλειστική διαχείρισή του, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.

Παρόλα αυτά απευθυνόταν, μέχρι σήμερα, σε ώτα μη ακουόντων. Ως αποτέλεσμα είναι το Πάρκο να περιέλθει πλέον σε τραγική κατάσταση και ο Δήμος να αναγκαστεί να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, για το καλό των κατοίκων του Ιλίου, της Δυτικής Αθήνας, της Αττικής γενικότερα.

Σας επισυνάπτουμε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιλίου για τη μηνυτήρια αναφορά καθώς και φωτογραφικό υλικό, και παρακαλούμε όπως προβείτε, άμεσα, στις δικές σας ενέργειες, λόγω αρμοδιότητας. Παραμένουμε, ανά πάσα στιγμή, στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Ιλίου

Νίκος Ζενέτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης