Εξοργιστικές είναι οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ρύπανση στη θάλασσα του Μύρτουστην Κεφαλονιά, μέρα-μεσημέρι, από ιδιωτικό σκάφος!
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από επισκέπτη μιας από τις ομορφότερες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Μεσογείου, και απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο πολλοί ιδιοκτήτες σκαφών αντιμετωπίζουν τις ελληνικές ακτές, δηλαδή χωρίς καθόλου σεβασμό.
Στις εικόνες είναι ξεκάθαρο πως το σκάφος, ενώ βρίσκεται μέσα στον κόλπο του Μύρτουκαι πολύ κοντά στην ακτή, αδειάζει απόβλητα, ρυπαίνοντας την θάλασσα. Μια κηλίδα καφέ χρώματος έχει λερώσει τα σμαραγδένια νερά και μάλιστα σε αρκετά μεγάλη έκταση.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.