Energean: Γέμισαν 36 σακούλες απορριμμάτων στον καθαρισμό της παραλίας Ερασμίου

Energean: Γέμισαν 36 σακούλες απορριμμάτων στον καθαρισμό της παραλίας Ερασμίου

Η δράση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον – Με Μνημόνιο Συνεργασίας, η Energean αναλαμβάνει το κόστος για συντήρηση και λειτουργία του δικτύου τηλεμετρικών σταθμών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

energean_katharismos
Τον καθαρισμό της παραλίας Ερασμίου, κοντά στις εκβολές του Νέστου, στο Βόρειο Αιγαίο, πραγματοποίησαν όσοι μετείχαν στη δράση που οργάνωσε η Energean και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Ισμαρίδας, Βιστωνίδας και Θάσου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι μετέχοντες στη δράση γέμισαν 36 μεγάλες σακούλες απορριμάτων. Στον καθαρισμό μετείχαν πέραν των εργαζομένων της Energean και του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, μαθητές από Δημοτικά σχολεία της περιοχής καθώς και φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια ενώ ενημερώθηκαν και από τον κ. Βασίλη Τσέτογλου, Διευθυντή Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean στην Ελλάδα και την Αδριατική για την επιβάρυνση που υφίσταται το περιβάλλον από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Μνημόνιο συνεργασίας για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Παράλληλα, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην Energean και τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Ισμαρίδας, Βιστωνίδας και Θάσου, με βάση το οποίο η εταιρεία αναλαμβάνει το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου τηλεμετρικών σταθμών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέσω του οποίου παρακολουθούνται οι αβιοτικές παράμετροι των υδάτων των ποταμών και των λιμνών της περιοχής.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Energean στην Ελλάδα κ. Δημήτρη Γόντικα και τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Δρα Γιώργο Γκαϊταντζή, παρουσία της Υπεύθυνης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean κ. Ίλιας Ρήγα και της Διευθύντριας του Φορέα Διαχείρισης κ. Δέσποινας Μιχαηλίδου.

Τόσο ο κ. Γόντικας όσο και ο Δρ. Γκαϊταντζής τόνισαν τη σημασία της στρατηγικής αυτής συνεργασίας που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της απόφασης δύο κοινωνικών εταίρων να πορευθούν με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη των φυσικών πόρων και των τοπικών κοινωνιών της περιοχής και με βάση τη μακρά παράδοση της Energean στην παραγωγή υδρογονανθράκων σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, την αλιεία και τον τουρισμό.

Κλείσιμο
energean_mnimonio
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης