Σύμπλευση 200 εθνών για τους κανόνες που θα διέπουν το Σύμφωνο του Παρισιού για το Κλίμα

ktowitse

Προκρίθηκε η πρόταση της Βραζιλίας, ωστόσο πολλά μεγάλα έθνη εξέφρασαν εντονότατες αντιρρήσεις

Στους κανόνες που θα διέπουν το Σύμφωνο του Παρισιού για το Κλίμα κατέληξαν 200 έθνη το βράδυ του Σαββάτου, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Η τελική συμφωνία καθυστέρησε πάνω από 30 ώρες να εκδοθεί, καθώς υπήρχαν μεγάλες ενστάσεις από τις οικονομικά ισχυρές χώρες, αναφορικά με την κάλυψη του κόστους εναλλακτικής ενέργειας, ώστε οι ασθενέστερες οικονομικά χώρες να μειώσουν την κατανάλωση άνθρακα, ενώ μεγάλα εμπόδια υπήρξαν και στο θέμα της παραγωγής και αγοράς άνθρακα (πετρέλαιο, κάρβουνο).

Οι νέοι κανόνες για το Κλίμα ήταν επιβεβλημένο να καθοριστούν, καθώς η μέση θερμοκρασία στον πλανήτη υπολογίζεται να αυξηθεί κατά δύο βαθμούς Κελσίου τα αμέσως επόμενα χρόνια. Στόχος των νέων παραμέτρων που ορίστηκαν, είναι η αύξηση της θερμοκρασίας να είναι κατά πολύ μικρότερη, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την -ει δυνατόν- ολική ανατροπή της περιβαλλοντικής αλλαγής ή έστω την επιβράδυνση του φαινομένου.

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση, τελικά προωθήθηκε η πρόταση της Βραζιλίας, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Παρόλα αυτά, πολλά μεγάλα έθνη εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις, γεγονός που καθιστά ρευστή και τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Οι χώρες δεν ανέλαβαν νέες δεσμεύσεις για αναπροσαρμογή των στόχων τους για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, παρά το γεγονός ότι οι αναληφθείσες δεσμεύσεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς απέναντι στην απορρύθμιση του κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20375591

Μόλις πλησιάζει ένας ελέφαντας στις ράγες των τρένων, από τα μεγάφωνα ακούγεται βόμβος μελισσών – Οι ελέφαντες απομακρύνθηκαν επειδή φοβούνται ότι θα τους τσιμπήσουν γύρω από τα μάτια ή στην προβοσκίδα

seahulls

Άκρως ανησυχητική μελέτη από πανεπιστήμιο του Περθ για την εξέλιξη των βακτηρίων και τη μεταφορά τους μέσω των πουλιών και των ζώων στον άνθρωπο - Μικρόβια ανθετικά στα αντιβιοτικά προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού και σήψη

britain_0

Αυτό υποστηρίζει μια νέα επιστημονική μελέτη, αν και άλλοι επιστήμονες εμφανίσθηκαν σκεπτικιστές κατά πόσο μια τέτοια πρόταση είναι ρεαλιστική και όντως αποτελεσματική, κάνοντας λόγο για κάτι «πολύ καλό, για να είναι αληθινό»

7