Σοκ: Έκλεψαν 123 γιγαντιαίες χελώνες από τα νησιά Γκαλαπάγκος

2525874

Έχει ξεκινήσει έρευνα για την κλοπή, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών για τους δράστες, εάν συλληφθούν

Ένας μεγάλος αριθμός νεαρών γιγαντιαίων χελωνών εκλάπη από μονάδα εκτροφής στα νησιά Γκαλαπάγκος. Περίπου 123 χελώνες, οι οποίες αποτελούν σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο για τα νησιά του Ισημερινού, εκλάπησαν από τη νήσο Ισαβέλα την Τρίτη, επιβεβαίωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας.

Έχει ξεκινήσει έρευνα για την κλοπή, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών για τους δράστες, εάν συλληφθούν.

«Τις πήραν όλες μαζί, 123 συνολικά» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Ουάσινγκτον Παρέδες, ένας τοπικός πολιτικός. «Ήταν μια ληστεία» είπε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η εγκατάσταση από την οποία εκλάπησαν οι χελώνες έχει ελάχιστη ασφάλεια, χωρίς κάμερες ή αισθητήρες, ώστε να αποτραπούν οι κλοπές ή να συλληφθούν οι κλέφτες. «Οι χελώνες απλώς είναι εκεί… Αν κάποιος θέλει να πάει τη νύχτα και να τις κλέψει, μπορεί να το κάνει» σχολίασε ο Παρέδες.

Οι γιγάντιες χελώνες είναι επίζηλο «τρόπαιο» από τους λαθρεμπόρους. Tον Ιούνιο, 26 από αυτές επεστράφησαν στα Γκαλαπάγκος έχοντας κλαπεί και μεταφερθεί στο Περού.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακής προέλευσης νησιά, έξι μικρότερα και 107 βράχους και νησάκια. Το αρχιπέλαγος ανήκει πολιτικά στη Δημοκρατία του Ισημερινού, χώρα στη βορειοδυτική Νότια Αμερική, ενώ τα νησιά αποτελούν μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cycl

Η κλιματική αλλαγή δεν έρχεται από το μέλλον, είναι ήδη παρούσα εδώ και πολλά χρόνια και δείχνει συχνά και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις της, τόσο κατά τη θερινή, όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο