Σοκ: Έκλεψαν 123 γιγαντιαίες χελώνες από τα νησιά Γκαλαπάγκος

2525874

Έχει ξεκινήσει έρευνα για την κλοπή, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών για τους δράστες, εάν συλληφθούν

Ένας μεγάλος αριθμός νεαρών γιγαντιαίων χελωνών εκλάπη από μονάδα εκτροφής στα νησιά Γκαλαπάγκος. Περίπου 123 χελώνες, οι οποίες αποτελούν σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο για τα νησιά του Ισημερινού, εκλάπησαν από τη νήσο Ισαβέλα την Τρίτη, επιβεβαίωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας.

Έχει ξεκινήσει έρευνα για την κλοπή, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών για τους δράστες, εάν συλληφθούν.

«Τις πήραν όλες μαζί, 123 συνολικά» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Ουάσινγκτον Παρέδες, ένας τοπικός πολιτικός. «Ήταν μια ληστεία» είπε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η εγκατάσταση από την οποία εκλάπησαν οι χελώνες έχει ελάχιστη ασφάλεια, χωρίς κάμερες ή αισθητήρες, ώστε να αποτραπούν οι κλοπές ή να συλληφθούν οι κλέφτες. «Οι χελώνες απλώς είναι εκεί… Αν κάποιος θέλει να πάει τη νύχτα και να τις κλέψει, μπορεί να το κάνει» σχολίασε ο Παρέδες.

Οι γιγάντιες χελώνες είναι επίζηλο «τρόπαιο» από τους λαθρεμπόρους. Tον Ιούνιο, 26 από αυτές επεστράφησαν στα Γκαλαπάγκος έχοντας κλαπεί και μεταφερθεί στο Περού.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακής προέλευσης νησιά, έξι μικρότερα και 107 βράχους και νησάκια. Το αρχιπέλαγος ανήκει πολιτικά στη Δημοκρατία του Ισημερινού, χώρα στη βορειοδυτική Νότια Αμερική, ενώ τα νησιά αποτελούν μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

arctic

Το εφιαλτικό σενάριο για την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας στη Γη κατά 1,5 βαθμό Κελσίου μέσα στα επόμενα 12 χρόνια και την απελευθέρωση αρχαίων βακτηρίων - Οι περιβαλλοντικές αλλαγές είναι το λιγότερο που θα πρέπει να μας ανησυχεί, τονίζει ο ειδικός καθηγητής Peter Frankopan από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

39
vesuvius

Μια επιγραφή, γραμμένη με κάρβουνο σε έναν τοίχο, που περιλαμβάνει και μια ημερομηνία η οποία αντιστοιχεί στη 17η Οκτωβρίου - Η επιγραφή βρίσκεται σε ένα σπίτι που κατά τα φαινόμενα ανακαινιζόταν λίγο πριν από την έκρηξη

trome

Κάθε χρόνο το 1/3 του παραγόμενου φαγητού, δηλ. 1,3 δισ. τόνοι τροφής, αξίας περίπου 1 τρισεκατομμυρίου, καταλήγει να σαπίζει - Την ίδια ώρα η παραγωγή τροφίμων χρησιμοποιεί το 34% της γης και το 69% του καθαρού νερού, ενώ αντιπροσωπεύει το 24-30% των εκπομπών του θερμοκηπίου

1