Συναγερμός από τη NASA: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει επικίνδυνα κοντά στη Γη

Συναγερμός από τη NASA: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει επικίνδυνα κοντά στη Γη

O 2016 NF23 κινείται με ταχύτητα περίπου 20.000 μιλίων την ώρα - Αν έπεφτε στην επιφάνεια του πλανήτη μας, η ενέργεια που θα απελευθέρωνε θα μπορούσε να ισοπεδώσει μία ολόκληρη πόλη, σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους

aster_main
Αμέτρητα ουράνια σώματα διατρέχουν το Διάστημα και πολλά από αυτά δεν εξαιρούν την πλανητική γειτονιά μας από το δρομολόγιό τους. Η Γη δέχεται συχνά επισκέψεις από αστεροειδείς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν στην ατμόσφαιρα και «σβήνουν» σε μία εντυπωσιακή λάμψη στη φυσική ασπίδα του πλανήτη μας. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ένας μεγαλύτερου μεγέθους αστεροειδής απειλεί να πέσει στη Γη. Όπως ανακοίνωσε η NASA, ο αστεροειδής 2016 NF23, διαμέτρου 160 μέτρων, αναμένεται να περάσει σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας, γεγονός που δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

Όπως ενημέρωσε στην προειδοποίησή της η NASA, ο μεγάλος αστεροειδής κινείται με ταχύτητα περίπου 20.000 μιλίων την ώρα, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο σε περίπτωση πρόσκρουσης.

aster


Με τα στοιχεία που διαθέτουν οι επιστήμονες της NASA, το σενάριο να πέσει ο 2016 NF23 πάνω στη Γη είναι απίθανο, ωστόσο η προσοχή είναι στραμμένη πάνω του, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν αλλαγή πορείας. Ο συγκεκριμένος αστεροειδής είναι σαφώς μεγαλύτερος από εκείνος που έπεσε στην περιοχή Chelyabinsk, στη Ρωσία, το 2013, και ο οποίος είχε προκαλέσει προβλήματα υγείας σε τουλάχιστον 1.500 άτομα.

Ο αστεροειδής θα περάσει κάποια εκατομμύρια μίλια απόσταση από τη Γη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASA, ωστόσο βρίσκεται εντός της ζώνης που επιβάλλεται βάσει του πρωτοκόλλου η στενή παρακολούθησή του.

Κλείσιμο
Όπως ανέφεραν επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας, αν πέσει πάνω στον πλανήτη μας, η ενέρτγεια που θα απελευθερωθεί, θα είναι ικανή να ισοπεδώσει μία ολόκληρη πόλη, σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης