Από σήμερα οι λάμπες νέας γενιάς

Από σήμερα οι λάμπες νέας γενιάς

Τίτλοι τέλους σήμερα σε μία από τις πιο διάσημες εφευρέσεις, με «πατέρα» τον Τόμας Εντισον και χρονολογία «γέννησης» το 1879.

Τίτλοι τέλους σήμερα σε μία από τις πιο διάσημες εφευρέσεις, με «πατέρα» τον Τόμας Εντισον και χρονολογία «γέννησης» το 1879. Ο λαμπτήρας πυράκτωσης, που άλλαξε την πάσης φύσεως ανθρώπινη δραστηριότητα στον κόσμο, δίνει τη θέση του στην νέα «πράσινη» εποχή.

Από σήμερα, ο γνωστός τοις πάσι λαμπτήρας πυράκτωσης των 75 watt, μας αποχαίρετα και παραδίδει σκυτάλη στους νέους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Η παραγωγή και οι εισαγωγές του κλασικού λαμπτήρα παύουν πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα καταστήματα να καλούνται να διαθέσουν τα αποθέματά τους.

Οι νέοι λαμπτήρες μπορεί πάντως να είναι πιο ακριβοί στην αγορά, το κόστος όμως αποσβαίνεται και με το παραπάνω με την εξοικονόμηση ενέργειας. Μάλιστα είναι υποχρεωτική η αναγραφή, στη συσκευασία του προϊόντος, λεπτομερών πληροφοριών για τη διευκόλυνση του καταναλωτή στην επιλογή της καλύτερης λύσης.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 θα ξεκινήσει η εξάντληση των αποθεμάτων λαμπτήρων 60W από τα ράφια των καταστημάτων και τον ίδιο μήνα του 2012 παίρνουν την... άγουσα οι λαμπτήρες των 40W και 25W. Θα διαλέγουμε πλέον, μεταξύ βελτιωμένων λαμπτήρων πυράκτωσης (με τεχνολογία αλογόνου), συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού (CFL), οι οποίοι είναι και οι ευρύτερης κατανάλωσης, και διόδων εκπομπής φωτός (LED), οι οποίοι δεν περιέχουν υδράργυρο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cycl

Η κλιματική αλλαγή δεν έρχεται από το μέλλον, είναι ήδη παρούσα εδώ και πολλά χρόνια και δείχνει συχνά και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις της, τόσο κατά τη θερινή, όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο