Φωτογραφία: Ψάρι με στόμα ανθρώπου στη Νότια Καρολίνα

fish11-1

To Sheepshead είναι ένα από τα πιο παράξενα ψάρια

Το ότι ένας -αρκετά- μακρινός μας πρόγονος ήταν ψάρι, το λένε οι επιστήμονες, το ξέρουμε και το... έχουμε αποδεχθεί. Το ότι, ωστόσο, υπάρχει ψάρι που μοιάζει με... άνθρωπο, είναι κάτι που... ξεπερνά τη φαντασία.

Και όμως, δεν πρόκειται για μία συζήτηση θεωρητικής βάσης, αλλά για ένα πραγματικό γεγονός. Ψαράδες στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών έβγαλαν από το νερό ένα από τα πλέον περίεργα ψάρια.

Το Sheepshead, ή... προβατοκέφαλο στα ελληνικά, μοιάζει όντως σαν να έχει προκύψει από... πυρηνικό ατύχημα, ωστόσο αυτό που προσελκύει το βλέμμα, είναι το στόμα του και ιδιαίτερα τα δόντια του.

Δίχως μεγάλη προσπάθεια, μπορεί να διακρίνει ο καθένας ότι μοιάζουν απόλυτα με την οδοντοστοιχία του ανθρώπου, δημιουργώντας μία εξαιρετικά περίεργη εικόνα.

fish11-2

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ζ13

Εκεί στο ΠΘ για πείτε και σε μας να μάθουμε πως λεγόταν αυτός ο μακρινός πρόγονος, μιας και τον ξέρετε και τον έχετε αποδεχθεί!!

@Ζ13

Ζ1 τον λέγανε. Μα τόσο άγνοια πια? Πρώτη φορά ακούς ότι είμαστε εξέλιξη θαλάσσιου μικροοργανισμού? Άντε να συνεννοηθούμε σε δυσκολότερα θέματα τώρα.

!!!

ίδια η τεχνητή οδοντοστοιχία του Κωστόπουλου και της Φουρέιρα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

frog

Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος που απειλείται με εξαφάνιση - Ζει εδώ και δέκα χρόνια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κοτσαμπάμπα στη Βολιβία - Το προσδόκιμο ζωής είναι τα 15 χρόνια - Είναι ο τελευταίος του είδους του

1
mykonos_neo

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών άφησε πίσω της κάτι …αναμνηστικό, καθώς στις περιοχές Μερχιά και Αγράρι το νερό που συσσωρεύτηκε σχημάτισε μίνι καταρράκτες