Στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Για αρχή το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά

Με την καταγραφή των ενεργειακών καταναλώσεων των δημόσιων κτιρίων και εγκαταστάσεων ξεκινά το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Η Περιφέρεια υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με το Τεχνικό Επιμελητήριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 

Στο πλαίσιο συνεργασίας προβλέπεται ότι θα γίνει καταγραφή των ενεργειακών καταναλώσεων δημόσιων κτιρίων και εγκαταστάσεων που ανήκουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Παράλληλα, θα καταγραφούν όλες οι μορφές ενέργειας που χρησιμοποιούνται στις δημόσιες εγκαταστάσεις, καθώς και το σύνολο των εγκαταστάσεων που επηρεάζουν την ενεργειακή κατανάλωση του δημοσίου κτιρίου κατά τη λειτουργία του.

Το επόμενο βήμα αφορά στην επιλογή ορισμένων κτιρίων, πιλοτικά. Σε αυτά θα προχωρήσει η δημιουργία ενεργειακού μοντέλου με χρήση σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΤΕΕ, ώστε να διαπιστωθεί η ενεργειακή τους κατάταξη. Ακολουθεί η αναβάθμισή τους. 
 
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Μπαλαμπάνη, «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχοντας συναισθανθεί την ευθύνη της για την προστασία των ενεργειακών πόρων, καταβάλλει έμπρακτα κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων στην περιοχή ευθύνης της».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Χαμηλό επίπεδο Ελλάδα

Αυτά τα πράγματα έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό σε όλη την Ελλάδα με λάμπες led και άλλα ποιος όμως να τα κάνει οι δήμοι οι περιφέρειες το κράτος όλοι είναι υπό διάλυση

George

Μόνο στους δρόμους της χώρας να είχαν αντικαταστήσει τις λάμπες με led θα είχαμε τεράστια εξοικονόμηση και απόσβεση σε λιγότερο από 6 μήνες. Ακόμη κι αν αντικαταστήσουν λάμπες απλής οικονομίας με led, η απόσβεση θα γίνει σε ένα χρόνο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Elia1

Απώτερος στόχος της δράσης είναι η διάσωση και διατήρηση σημαντικών κλώνων, η γενετική τους βελτίωση μέσα από τη μελέτη ανθεκτικών κλώνων σε ασθένειες, ξηρασία και κλιματική αλλαγή