Άρχισαν οι μηνύσεις στην Apple μετά την παραδοχή της για τα παλαιά iPhone

Άρχισαν οι μηνύσεις στην Apple μετά την παραδοχή της για τα παλαιά iPhone

Mετά τη χθεσινή παραδοχή του αμερικανικού κολοσσού ότι επιβραδύνει σκοπίμως  τις αποδόσεις μερικών μοντέλων iPhone, καθώς έρχονται τα νέα

Μηνύσεις κατά της Apple έσπευσαν να καταθέσουν δύο κάτοχοι iPhone 7 μετά τη χθεσινή παραδοχή του αμερικανικού κολοσσού ότι επιβραδύνει σκοπίμως  τις αποδόσεις μερικών μοντέλων iPhone, καθώς έρχονται τα νέα.  

Σύμφωνα με την εταιρεία, κατέχει αλγόριθμους που βοηθούν τα iPhone να διατηρούν καλύτερες επιδόσεις αν περιέχουν παλαιότερες μπαταρίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ενέργεια που απαιτείται. Στόχος της, όπως ισχυρίστηκε,  είναι να εμποδίσει το ξαφνικό κλείσιμο των παλαιότερων iPhones και να μπορούν οι συσκευές να έχουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.

Ουσιαστικά πάντως ο τεχνολογικός κολοσσός με την παραδοχή αυτή, αναγνωρίζει ότι μειώνει τις απαιτήσεις ισχύος σε ορισμένα τηλέφωνα, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του επεξεργαστή,  όταν μια μπαταρία έχει πρόβλημα να δώσει το μέγιστο ρεύμα που απαιτεί ο επεξεργαστής.

Σε κάθε περίπτωση οι δυο πελάτες της Apple, Stefan Bogdanovich και Dakota Speas φέρνουν την  υπόθεση στο δικαστήριο της Καλιφόρνια, γιατί, όπως υποστηρίζουν, ποτέ δεν ζητήθηκε από την εταιρεία η συγκατάθεσή τους για «επιβράδυνση των iPhone που έχουν στην κατοχή τους.

Ισχυρίζονται μάλιστα ότι υπέστησαν «παρεμβολές στη χρήση των  iPhone τους λόγω ηθελημένων επιβραδύνσεων». Επίσης, λένε ότι υπέστησαν και οικονομική ζημία, καθώς και άλλου είδους ζημίες, και τώρα ζητούν να αποζημιωθούν από την Apple.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το CNBC, οι δυο ενάγοντες προσπαθούν να κλειδώσουν την υπόθεση ώστε μια τυχόν καταδικαστική απόφαση να καλύπτει όλους τους πελάτες των παλαιότερων iPhone στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ! ΕΤΣΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ SERVICE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΚΑΠΑΚΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xomateri

Η ιλιγγιώδης αύξηση των αποβλήτων σε όλη την υφήλιο εγείρει μια επιπρόσθετη απειλή για την ανθρώπινη υγεία και για το περιβάλλον, τονίζει η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη

3