Μέλη της Greenpeace άπλωσαν «πίσσα» και «πετρέλαιο» στο υπουργείο Περιβάλλοντος!

Μέλη της Greenpeace άπλωσαν «πίσσα» και «πετρέλαιο» στο υπουργείο Περιβάλλοντος!

Σε μια κίνηση ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την Κρήτη έριξαν μελάσα και μπογιά θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τους κινδύνους από πιθανό ατύχημα

Μέλη της Greenpeace άπλωσαν «πίσσα» και «πετρέλαιο» στο υπουργείο Περιβάλλοντος!
Σε μια ιδιαίτερη, συμβολική ενέργεια προέβησαν το πρωί μέλη της Greenpeace, καθώς άπλωσαν «πίσσα» και «πετρέλαιο» έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος. 

Φορώντας ειδικές φόρμες και εφοδιασμένοι με βαρέλια που περιείχαν μελάσα τα μέλη της Greenpeace άπλωναν στο πεζοδρόμιο το υλικό για να δείξουν τι θα μπορούσε να προκαλέσει στο περιβάλλον ένα ατύχημα με πίσσα ή πετρέλαιο.



Την ίδια στιγμή, είχαν αναρτήσει και ένα πανό που έγραφε "Πόσες Σαλαμίνες χρειάζεστε για να πείτε «όχι» στις εξορύξεις πετρελαίου;" ακριβώς έξω από το υπουργείο.
Κλείσιμο

Αυτό, όπως εξήγησαν σε σχετικό βίντεο ήταν μια κίνηση ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την Κρήτη.

Όπως τόνισαν τα μέλη της Greenpeace: «Βρισκόμαστε έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να προωθήσει την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την Κρήτη. Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τα σχέδια της και να επικεντρωθεί σε έναν σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα».













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης