Στο «φόρτε» του το παράνομο κυνήγι στην Κρήτη

Στο «φόρτε» του το παράνομο κυνήγι στην Κρήτη

Λαθροκυνηγοί είχαν στήσει 61 συρματοπαγίδες στην ακατοίκητη νησίδα Κουφονήσι 

Στο «φόρτε» του το παράνομο κυνήγι στην Κρήτη




«Φουντώνει» η λαθροθηρία σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, όπου οι λαθροθήρες αγνοούν προκλητικά την απαγόρευση και θανατώνουν λαγούς, είτε με όπλα είτε με άλλα μέσα που απαγορεύει η νομοθεσία. Είχε χαρακτηριστικό ότι μέσα στον τελευταίο μήνα οι θηροφύλακες συνέλαβαν οκτώ λαθροκυνηγούς.

Δυο από αυτούς εντοπίστηκαν με έφοδο στην ακατοίκητη νησίδα Κουφονήσι που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Κρήτης στο Λιβυκό πέλαγος, όπου είχαν πάει με σκάφος και έμεναν σε ένα παράπηγμα, για να ελέγχουν μαζί με τα τέσσερα κυνηγόσκυλά τους τις συνολικά 61 συρματοπαγίδες που είχαν στήσει! Το σκάφος κατασχέθηκε μαζί με ένα τρέιλερ και ένα αυτοκίνητο των δραστών.

Οι θηροφύλακες συνέλαβαν, ακόμη, έναν λαθροθήρα που επέβαινε σε αυτοκίνητο έχοντας μαζί του 15 συρματοπαγίδες και μία πλήρη φυσιγγιοθήκη και προσπαθούσε με προβολέα να εντοπίσει θηράματα στο Αμάρι Ρεθύμνου. Στην περιοχή Φουρφουρά Ρεθύμνου, συνελήφθη ένας ακόμη με γεμάτο δίκαννο, στην περιοχή Ρουσσές Αγίας Τριάδας στη Σητεία ένας λαθροκυνηγός που τοποθετούσε συρματοπαγίδες και σε μία από αυτές είχε πιαστεί ένας λαγός, ενώ συρματοπαγίδες τοποθετούσαν ή έλεγχαν και άλλα τρία άτομα που συνελήφθησαν στην Κάτω Βιάννο και στο Λασίθι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης