Διάστημα: Κρατήρας δίνει νέα στοιχεία για την ύπαρξη νερού στον Άρη κατά το παρελθόν

Διάστημα: Κρατήρας δίνει νέα στοιχεία για την ύπαρξη νερού στον Άρη κατά το παρελθόν

Δείτε τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία

Στοιχεία με βάση τα οποία αποδεικνύεται η ύπαρξη νερού κατά το παρελθόν, εντοπίστηκαν σε μεγάλο κρατήρα στην επιφάνεια του Άρη, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, η οποία μελετά τον «Κόκκινο Πλανήτη».

Ο τεράστιος κρατήρας 70 χιλιομέτρων, εικάζεται πως είναι 4 δισεκατομυρίων ετών και εντοπίστηκε στο νότιο ημισφαίριο, στην περιοχή Margaritifer Terra όπου έχουν καταγραφεί οι αρχαιότεροι κρατήρες στην επιφάνεια του Άρη.

Όπως παρατηρεί η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία στην ανάλυσή της, η επιφάνεια του εδάφους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του κρατήρα συνδέεται με την κατάρρευση των υλικών πάνω από τον χώρο του κρατήρα μετά από την ξαφνική απελευθέρωση ενός μεγάλου όγκου νερού.

Οι ερευνητές έχουν ήδη αποδείξει την ύπαρξη ενός γιγάντιου τσουνάμι στον Άρη, περίπου 3 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από έναν αστεροειδή που βυθίζεται στον ωκεανό του Κόκκινου Πλανήτη.
ΣΧΟΛΙΑ (1)

Κρόνος

Ρε αφήστε τον Άρη και κοιτάξτε τη γη που καταστρέψατε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Elia1

Απώτερος στόχος της δράσης είναι η διάσωση και διατήρηση σημαντικών κλώνων, η γενετική τους βελτίωση μέσα από τη μελέτη ανθεκτικών κλώνων σε ασθένειες, ξηρασία και κλιματική αλλαγή