Μοναδική συγκυρία: Ολική έκλειψη, πανσέληνος και ο κομήτης Honda

Το φαινόμενο θα είναι ορατό και από την Ελλάδα το βράδυ της Παρασκευής - Εντυπωσιακή πράσινη λάμψη με μία μοβ ουρά να τη συνοδεύει, ένα υπερ-φωτεινό φεγγάρι και μία έκλειψη στην πιο σκοτεινή εκδοχή της

Τρία εντυπωσιακά φαινόμενα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε διάστημα λίγων ωρών οι κάτοικοι της Γης, καθώς, σε μία μοναδική συγκυρία, ο ουρανός θα φωτιστεί από τον κομήτη Honda που θα γίνει ορατός την Παρασκευή, ενώ θα ακολουθήσει η ολική έκλειψη της Σελήνης και η «χιονισμένη» πανσέληνος του Φεβρουαρίου.

Ο κομήτης Honda θα «ντύσει» ουρανό με μία πράσινη λάμψη, καθώς θα περνά κοντά στη Γη και θα είναι ορατός με γυμνό μάτι το βράδυ της Παρασκευής. Η πράσινη λάμψη θα συνοδεύεται από μία μοβ ουρά, δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό φαινόμενο, το οποίο αξίζει να απολαύσει κανείς στη ζωή του.Νωρίς την ίδια ημέρα, θα ξεκινήσει η ολική έκλειψη του φεγγαριού. Πρόκειται για το φαινόμενο της ευθυγράμμισης του Ήλιου, της Γης και της Σελήνης. Καθώς τα τρία ουράνια σώματα θα έρθουν στην ίδια ευθεία, η Σελήνη θα εξαφανιστεί στο σκοτάδι και ακολούθως θα γίνει ορατό το στεφάνι που προκαλείται από τις ακτίνες του ήλιου. Η έκλειψη θα γίνει περισσότερο ορατή στην Ευρώπη και την Αφρική.

Παράλληλα, η Σελήνη θα «γεμίσει» και θα είναι πιο φωτεινή από κάθε άλλη περίοδο του χρόνου, ένα φαινόμενο που ονομάζεται «snow moon», καθώς ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με τα περισσότερα χιόνια και το μεγαλύτερο κρύο.Το φαινόμενο, ωστόσο, που προσθέτει «αίγλη» στην κοσμική συγκυρία, είναι το πέρασμα του κομήτη Honda. Το πέρασμά του θα είναι τόσο κοντινό, ώστε θα είναι ορατός με γυμνό μάτι σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, τη λάμψη και τα χρώματά του.

Το τριπλό αυτό φαινόμενο συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια που παρακολουθείται ο ουρανός και το σύμπαν, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον.To αστρονομικό φαινόμενο θα λάβει χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Η έκλειψη θα είναι ορατή και από τη χώρα μας, πράγμα που θα καταστήσει το θέαμα πρόσφορο τόσο για παρατήρηση όσο και για φωτογράφιση.

Συγκεκριμένα, οι παρατηρητές θα δουν αρχικά ένα σκοτείνιασμα του φεγγαριού, που θα γίνεται πιο έντονο όσο περνάει η ώρα. Η έκλειψη της παρασκιάς, που θα διαρκέσει συνολικά περίπου τέσσερις ώρες και 20 λεπτά, θα αρχίσει στις 00:34 ώρα Ελλάδας, θα κορυφωθεί στις 02:43 και θα λήξει στις 04:53.

Δείτε βίντεο: Για πρώτη φορά σε 100 χρόνια: Ολική έκλειψη, πανσέληνος και ο κομήτης Honda


ΣΧΟΛΙΑ (24)

Εκεινο το HONDA

μ' αρεσε. Σε Κάβα Σάκη εχουμε τιποτα;

ftemp

Κάτι τέτοια έβλεπαν οι πρωτόγονοι άνθρωποι, και επινόησαν θεούς και θρησκείες. Κάποιοι παραμένουν πρωτόγονοι...

ΣΟΛΟΜΟΣ

περισσοτερο κρύο έχει τον Φεβρουάριο ή μεγαλύτερο κρύο απο τι ειναι μεγαλύτερο ;;;;

ntino

Παρά τους ισχυρισμούς των άρθρων για ορατότητα δια γυμνού οφθαλμού, μην βγείτε να ψάχνετε στον ουρανό για να τον δείτε, δίχως τηλεσκόπιο ή έστω κυάλια. Το πιο κοντινό πέρασμα του κομήτη Χόντα θα είναι σε απόσταση 12 εκατομμυρίων χιλιομέτρων στον αστερισμό του Ηρακλή και δεν είναι τόσο λαμπερός ώστε να είναι ορατός με γυμνό μάτι, για την παρατήρηση του θα χρειαστεί οπωσδήποτε τηλεσκόπιο ή έστω κυάλια. Ο κομήτης δεν θα συνοδεύεται από μωβ ουρά και αυτό γιατί την έχασε πρόσφατα με το πέρασμα του από τον ήλιο. Ένα ακόμα πρόβλημα στην παρατήρησή του είναι και η πανσέληνος, η οποία, με το φως της θα κάνει δυσκολότερη την παρατήρηση του κομήτη ακόμα και με την χρήση τηλεσκοπίων.

KG

Ωραία πραγματα

Δούλος

2λιτρο ατμόσφαιρα?

Αρενιος

που να δειτε και τον κομήτη yamaha ... Ερχεται με σούζα !!

MASA Observatory

ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ .......

Αμεινιας ο Παλληνευς

Επιστημονικό θεμα;; καμια δεκαριά σχόλια και πολλα μας είναι...

nik

Ποιο είναι το επιστημονικό θέμα. Το ότι η πανσέληνος και η έκλειψη συμπίπτουν? Το αντίθετο θα ήταν θέμα. Το γεγονός (αν καιόχι ιδιαίτερα σημαντικό) είναι το πέρασμα του κομήτη, αλλά το υποβαθμίζουν με τις φράσεις όπως "Μοναδική συγκυρία" , "snow moon" κλπ

IQ-239

Ο Kawasaki ειναι...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης