Αμερικανός οδοντίατρος είναι ο δολοφόνος του πιο διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε

Αμερικανός οδοντίατρος είναι ο δολοφόνος του πιο διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε

Ο Σεσίλ το λιοντάρι ήταν εμβληματική μορφή της πανίδας της χώρας και η δολοφονία του προκάλεσε διεθνή κατακραυγή - Ο Γουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ από τη Μινεσότα είναι ο ένοχος 

Αμερικανός οδοντίατρος είναι ο δολοφόνος του πιο διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε
Ο Σεσίλ το λιοντάρι, το πιο διάσημο πλάσμα της Ζιμπάμπουε, έπεσε θύμα ενός αμερικανού κυνηγού, που έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για θανάτωση άγριων ζώων, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Ο Γουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, ένας οδοντίατρος από τη Μινεσότα, πιστεύεται ότι πλήρωσε 35.000 λίρες για να χτυπήσει και να σκοτώσει το πιο αγαπητό λιοντάρι του κόσμου, με το τόξο και τα βέλη του. Δύο ανεξάρτητες πηγές επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα την ταυτότητα του άντρα, που άλλωστε είναι γνωστός για την λατρεία του στο αποτρόπαιο «χόμπι». 

Κλείσιμο


Η δολοφονία και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο του 13χρονου λιονταριού προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, το ζώο παρασύρθηκε έξω από τα όρια του εθνικού πάρκου, όπου ζούσε προστατευμένο, ώστε να δολοφονηθεί. «Ποτέ δεν ενοχλούσε κανέναν, ήταν από τα πιο όμορφα ζώα του πάρκου», λένε οι υπεύθυνοι. 

Ένας εκπρόσωπος του οδοντιάτρου έκανε την εξής δήλωση: «Όσο μπορώ να καταλάβω, ο Γουόλτερ πιστεύει ότι μπορεί να χτύπησε το λιοντάρι που ονομαζόταν Σεσίλ». 

Ο ίδιος ο Πάλμερ μίλησε σε τοπική εφημερίδα του Κολοράντο, λέγοντας πως οι αρχές δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί του ακόμα και πως δεν γνώριζε ότι το λιοντάρι ήταν «τοπικός ήρωας». 



«Στις αρχές Ιουλίου ήμουν στην Ζιμπάμπουε για ένα ταξίδι με σκοπό το κυνήγι με τόξο. Προσέλαβα πολλούς επαγγελματίες οδηγούς, που όλοι είχαν τις κατάλληλες άδειες. Εξ' όσων εγώ γνώριζα, τα πάντα σχετικά με το ταξίδι ήταν νόμιμα», λέει ο ίδιος. 



«Δεν είχα ιδέα ότι το λιοντάρι που σκότωσα ήταν δημοφιλές και αγαπητό στους ντόπιους.
Βασίστηκα στους οδηγούς μου, πως όλα ήταν νόμιμα. Και πάλι, μετανιώνω βαθιά που η αγάπη μου για ένα χόμπι που εξασκώ νόμιμα και βάσει όλων των προδιαγραφών, είχε ως αποτέλεσμα να πάρω τη ζωή αυτού του λιονταριού», καταλήγει. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης