BBC: Ελληνική προεδρία με «βουνά» σκουπιδιών

BBC: Ελληνική προεδρία με «βουνά» σκουπιδιών

«Eν μέσω οικονομικής κρίσης χάνεται το επιχείρημα των Ελλήνων ότι τουλάχιστον έχουν τη φυσική ομορφιά της χώρας τους», γράφει ο ανταποκριτής

BBC: Ελληνική προεδρία με «βουνά» σκουπιδιών
Το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναδεικνύει ρεπορτάζ του ανταποκριτή του BBC, Mark Lowen,  με τίτλο «Ελληνικά απορρίμματα: Σωροί σκουπιδιών σε ένα νησιωτικό παράδεισο».

Το ρεπορτάζ περιγράφει την ατμόσφαιρα στο ΧΥΤΑ Φυλής ως αποπνικτική, επισημαίνοντας ότι το 80% των απορριμμάτων θάβεται, ποσοστό διπλάσιο του μέσου όρου της ΕΕ.

Στο ΧΥΤΑ της Φυλής η μονάδα ανακύκλωσης επεξεργάζεται μόνο το 1/6 των απορριμμάτων που καταλήγουν εκεί. «Η ανακύκλωση είναι ακόμα σε εμβρυικό στάδιο», σχολιάζει ο Μαρκ Λόουεν του BBC. Την ανάγκη ταχύτερης κατασκευής μονάδων ανακύκλωσης και ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων επισημαίνει και η διευθύντρια της διαχείρισης απορριμμάτων στη Φυλή, Όλγα Σκιάδη.

Κλείσιμο
Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι το 2005 η Κομισιόν πήγε την Ελλάδα στα δικαστήρια για να την υποχρεώσει να κλείσει 1.100 παράνομες χωματερές. Οχτώ χρόνια μετά, ωστόσο, 70 εξ αυτών διατηρούνται, με αποτέλεσμα νέα νομική προσφυγή των Βρυξελλών με την απειλή ημερήσιου προστίμου 71.000 ευρώ.«Ενώ η Ελλάδα αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου, βρίσκεται σε διαμάχη με το ίδιο σώμα το οποίο υποτίθεται ότι θα διοικεί», σχολιάζει ο Βρετανός ανταποκριτής.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, σχολιάζει πως εν μέσω οικονομικής κρίσης χάνεται το επιχείρημα των Ελλήνων ότι τουλάχιστον έχουν τη φυσική ομορφιά της χώρας τους, καθώς αυτή καταστρέφεται από τα σκουπίδια...






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης