WWF: Οχτώ στους δέκα Έλληνες ξοδεύουν λιγότερα για τη θέρμανση του σπιτιού τους

WWF: Οχτώ στους δέκα Έλληνες ξοδεύουν λιγότερα για τη θέρμανση του σπιτιού τους

Και ένας στους δύο θεωρεί ότι η κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα ειναι πολύ κακή

Αμερικανική «συγγνώμη» από τα ανθρώπινα πειραμοτόζωα της Γουατεμάλας
WWF: Οχτώ στους δέκα Έλληνες ξοδεύουν λιγότερα για τη θέρμανση του σπιτιού τους
Αποκαλυπτική για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες για τη θέρμανση και την ψύξη των σπιτιών τους είναι η έρευνα που διεξήγαγε η Public Issue για λογαριασμό της οργάνωσης WWF Ελλάς καθώς οχτώ στους δέκα δηλώνουν ότι αναγκάζεται πλέον να ξοδεύει λιγότερα χρήματα ενώ αναζητά έξυπνες ιδέες και φτηνές λύσεις σε θέματα της καθημερινότητάς του. 

Την ίδια στιγμή και εν μέσω οικονομικής κρίσης, έξι στους δέκα Έλληνες είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν σε δράσεις που προσφέρουν βοήθεια σε παιδιά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και σε ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Παράλληλα οι Έλληνες περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας την «πολύ κακή» κρίνοντας ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει σε σχέση με το παρελθόν με το 64% να εκτιμά ότι οι κυβερνητικές πολιτικές βλάπτουν το περιβάλλον. Όσο για τα σημαντικότερα προβλήματα οι συμμετέχοντες στην έρευνα ονοματίζουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα σκουπίδια.

Κλείσιμο
Όπως άλλωστε προκύπτει από την έρευνα, 3 στους 10 πολίτες ορίζουν την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από τη χρήση αυτοκινήτου και τα διάφορα μέσα θέρμανσης, όπως τα τζάκια, ως το σημαντικότερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της χώρας μας σήμερα.


Διαβάστε την έρευνα 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης