Η... μονομανία του Κρίτωνα με τις φάλαινες έκανε έξαλλο τον Μανιάτη

Η... μονομανία του Κρίτωνα με τις φάλαινες έκανε έξαλλο τον Μανιάτη

«O Κρίτων Αρσένης δεν είναι Έλληνας. Δελφίνος είναι», γράφτηκε στο twitter - «Oι κάτοικοι της χώρας κινδυνεύουν από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών», σχολίασε ο Γ.Μανιάτης

Η... μονομανία του Κρίτωνα με τις φάλαινες έκανε έξαλλο τον Μανιάτη
Το γεγονός ότι η δράση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από τις... φάλαινες και τα άλλα κητώδη ίσως να είχε περάσει απαρατηρήτη στο ΠΑΣΟΚ -που αυτό τον καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα υπαρξιακό- αν ο ευρωβουλευτής με τις οικολογικές ανησυχίες δεν είχε εμμέσως εισηγηθεί να παγώσουν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.
 
Σε ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Αρσένης υποστήριζε ότι οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό περιοχών με κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και στα ανοικτά της Κρήτης μπορούν να αποβούν μοιραίες για τα δελφίνια και τις φάλαινες. «Οι έρευνες θα γίνονται σε 24ώρη βάση για ένα τρίμηνο. Μπορούν να αποβούν μοιραίες για τα δελφίνια και τις φάλαινες», υποστήριζε ο κ. Αρσένης που το καλοκαίρι είχε καταγγείλει ότι οι ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού έχουν «πολύ αρνητικές επιπτώσεις στα κητώδη όπως οι ζιφιοί (μικρές φάλαινες) λόγω της χρήσης σόναρ», παραβλέποντας ή αγνοώντας ίσως την λεπτομέρεια ότι τα γυμνάσια του ΠΝ έχουν σχεδόν μηδενιστεί...
 
Κλείσιμο
Ο Κρίτων Αρσένης, με την ακρίβεια εντομολόγου, ενημέρωνε τα μέλη της ευρωβουλής ότι στο νορβηγικό πλοίο που έχει ξεκινήσει τις έρευνες «θα υπάρχει ένας οπτικός και ένας ακουστικός παρατηρητής, που για να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να μην κοιμηθούν καθόλου για τρεις μήνες» και διαπίστωνε ότι «επειδή αυτό δε γίνεται, αναμένεται να μην υπάρχουν παρατηρητές κητωδών σε υπηρεσία κατά μεγάλα διαστήματα κάθε ημέρα, κατά τα οποία οι έρευνες θα είναι ανεξέλεγκτες ως προς τις επιπτώσεις τους στα κητώδη». Ο κ. Αρσένης, πρότεινε μάλιστα «αντί για δύο, οι παρατηρητές να γίνουν το λιγότερο 7, ώστε κάθε στιγμή να βρίσκονται σε βάρδια 2 οπτικοί και 1 ακουστικός» και καλούσε την ελληνική κυβέρνηση «να ζητήσει άμεσα την αύξηση των παρατηρητών δημιουργώντας άλλωστε έτσι τουλάχιστον 5 ακόμη θέσεις εργασίας».
 
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης έγινε έξαλλος μόλις πληροφορήθηκε από το protothema.gr την ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη. Όχι γιατί δεν είχε ενημερωθεί, αλλά επειδή ο ίδιος ο κ. Μανιάτης ως υφυπουργός Περιβάλλοντος είχε καταφέρει εκ του μηδενός να δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο που ήταν απαραίτητο για να ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες ώστε έπειτα από κάποια χρόνια το ελληνικό δημόσιο να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο που βρίσκεται στην επικράτεια και στις θαλάσσιες ζώνες που ελέγχει. Το γεγονός ότι κάποιος ευρωβουλευτής και μάλιστα από το ίδιο το κόμμα του προσπαθούσε να φρενάρει τις αρχικές προσπάθειες επιβεβαίωσης της ύπαρξης υδρογονανθράκων, έβγαλε τον κ. Μανιάτη εκτός εαυτού. Ξεχνώντας τους καλούς του τρόπους και χρησιμοποιώντας μια φρασεολογία στην οποία δεν έχει καταφύγει ακόμη κι όταν έχει δεχθεί αναίτιες ύβρεις και ατεκμηρίωτες προσβολές μέσα στη Βουλή, ο κ. Μανιάτης απάντησε στον κ. Αρσένη δημοσίως.
 
«Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Δικαίως πολλοί σχολίασαν ότι η δήλωση αυτή έμοιαζε περισσότερο με... ράπισμα παρά με απλή αποδοκιμασία.
 
Τι απάντησε ο Κρίτων Αρσένης στον Γ.Μανιάτη
«Το πιο επικίνδυνο είναι να μην αλλάζουμε νοοτροπίες που μας έφεραν έως εδώ, την προχειρότητα και τη μη τήρηση των κανόνων», έγραψε στο twitter ο κ. Αρσένης απαντώντας στον κ. Μανιάτη.
 
Η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ σχολιάστηκε από πολλούς χρήστες του twitter.  
 
 
«Σ' ένα παράλληλο σύμπαν ο Κρίτων Αρσένης θα είχε δίκιο», έγραψε κάποιος. «Κριτωνάκο, εγώ ξέρω τουλάχιστον δύο φάλαινες, όχι όμως στα εγχώρια ύδατα αλλά στο κρατίδιο της ΒτΕ, αν σ' ενδιαφέρει..», ήταν άλλο σχόλιο.  
 
«Α-Κρίτων Αρσένης Μια ζωή όλο αγάπη», «Κρίτων Αρσένης, ο γιός της Μαρίας που έγινε ευρωβουλευτής γιατί άρεσαν στον Γιώργο οι ανησυχίες του», «Κρίτων Αρσένης: Τέκνο της Διαπλοκής. Η μαμά διορισμένη νομάρχης και αργότερα βουλευτής Πιερίας. Ο μπαμπάς μηχανικός και εργολάβος...», «O Κρίτων Αρσένης δεν είναι Έλληνας. Δελφίνος είναι.», ήταν μερικά από τα tweet. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης