Άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε παράνομο εκτροφείο σκύλων

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε παράνομο εκτροφείο σκύλων

Τραγικές εικόνες αντίκρισαν οι άνθρωποι της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρίας την Πέμπτη που πραγματοποίησαν έφοδο σε παράνομο εκτροφείο

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε παράνομο εκτροφείο σκύλων
Τραγικές εικόνες αντίκρισαν οι άνθρωποι της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρίας την Πέμπτη, οι οποίοι μαζί με βοήθεια εθελοντών από τον δήμο Παλλήνης και την αστυνομία, πραγματοποίησαν έφοδο σε παράνομο εκτροφείο και έσωσαν 20 σκυλιά από σίγουρο θάνατο.

Κλείσιμο
«Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε τραγική. Ζώα άρρωστα, δαγκωμένα, επιθετικά και πολλά κουτάβια. Όλα τους ήταν αλυσοδεμένα. Η αστυνομία κατέγραψε το συμβάν ώστε να πάρουμε αντίγραφο και να προχωρήσουμε σε εισαγγελέα για την ανάλογη ποινή», ανέφεραν στο adespoto.gr οι εθελοντές από το dήμο Παλλήνης. 

Παράλληλα υπογράμμισαν πως «ο εν λόγω κύριος είχε διαφήμιση ακόμα και σε φιλοζωικά site που πωλούσε τα ζώα προς 250 και 300 ευρώ έκαστο. Απαιτούσε να του αφήσουμε ένα αρσενικό και ένα θηλυκό για να συνεχίσει φυσικά την παράνομη δράση του. Πέσαμε επάνω σε ένα περιστατικό που δύο τσοπανόσκυλα ξέσκιζε το ένα το άλλο αφού το ένα μεν ήταν ελεύθερο και το άλλο δεμένο.  Να σας ενημερώσω ότι ο κύριος διατηρούσε δύο οικόπεδα στο Κορωπί και η έφοδος έγινε και στα δύο».

Το φαινόμενο πάντως της παράνομης εκτροφής ζώων έχει πάρει τραγικές διαστάσεις στη χώρα, μιας και οι επιτήδειοι πλουτίζουν πουλώντας τα. Όμως οι συνθήκες διαβίωσης των άτυχων ζώων είναι απαράδεκτες και τις περισσότερες φορές ο εκάστοτε δήμος αδιαφορεί.

Όπως αναφέρεται και στο adespoto.gr οι καταγγελίες είναι αρκετές, το ασύστολο ζευγάρωμα κυνηγόσκυλων, τσοπανόσκυλων ή ακόμα και μικρόσωμων σκυλιών αποτελεί μία από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης ζώων. 

Η εκτροφή της πίσω αυλής όπως λέγεται το «επάγγελμα» του παράνομου εκτροφέα αποφέρει τεράστια κέρδη, αφού και έστω με 100 ευρώ ανά κουτάβι, οι πολλές γέννες φέρνουν πολλαπλάσιο κέρδος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης