Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ένα ζευγάρι Βρετανών που δείχνουν την ταχύτητα με την οποία η υπερθέρμανση του πλανήτη λιώνει τους πάγους.
Ο Ντάνκαν Πόρτερ με τη σύζυγό του, πήγαν στο ίδιο σημείο στις ελβετικές Άλπεις με διαφορά σχεδόν 15 ετών και έβγαλαν δύο διαφορετικές φωτογραφίες. Όμως το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικό.
Ο λευκός πάγος που ήταν εμφανής στην πρώτη φωτογραφία πλέον είναι ελάχιστος και φαίνεται ο γκρίζος βράχος. Μια κάποτε μικρή λίμνη, που δεν είναι ορατή στην πρώτη φωτογραφία, έχει μετατραπεί σε απέραντη πράσινη λίμνη.
«Δεν θα πω ψέματα, με έκανε να κλάψω», έγραψε ο Πόρτερ στην ανάρτησή του στο Χ, το βράδυ της Κυριακής, με την ανάρτησή του να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Αν και το διάστημα δεν θεωρείται μεγάλο, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.
Fifteen years minus one day between these photos. Taken at the Rhone glacier in Switzerland today.
Η καύση ορυκτών καυσίμων έχει προκαλέσει άνοδο της θερμοκρασίας κατά 1,3 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή. Στην Ευρώπη, ο ρυθμός υπερθέρμανσης είναι δύο φορές πιο γρήγορος από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Η Ελβετία έχει χάσει το 1/3 του πάγου της από το 2000, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, και το 10% έχει εξαφανιστεί μόνο τα τελευταία δύο χρόνια.
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στην εποχή των συνδυαστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές δεν αναζητούν απλώς χαμηλότερες χρεώσεις, αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.