Η Ώρα της Γης 2024: Πότε και γιατί σβήνουμε τα φώτα

Η Ώρα της Γης 2024: Πότε και γιατί σβήνουμε τα φώτα

Aφιερωμένη στα δάση και την προστασία τους

Ώρα της Γης 2018: Το Σάββατο σβήνουμε τα φώτα...
Σήμερα, 23 Μαρτίου 2024, από τις 20.30 έως τις 21.30 σβήνουμε όλοι τα φώτα. Η συμμετοχή στην Ώρα της Γης είναι φέτος πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς οι σειρήνες κινδύνου έχουν ήδη σημάνει για όλο τον κόσμο, με ακραία φαινόμενα όπως πυρκαγιές, πλημμύρες και καύσωνες να σημειώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο και τη θερμοκρασία παγκοσμίως να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Απόψε, στις 20:30, σβήνουμε για μία ολόκληρη ώρα τα φώτα για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη. Για μία ώρα θα μείνουν στο σκοτάδι εκατοντάδες αξιοθέατα, τοπόσημα, φορείς και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο που ενώνουν τις φωνές τους.



Η Ώρα της Γης 2024



Η «Ώρα της Γης» είναι ένα ετήσιο γεγονός, κατά το οποίο άνθρωποι, επιχειρήσεις, αλλά και κυβερνήσεις καλούνται να σβήσουν τα φώτα και να απενεργοποιήσουν τις ηλεκτρικές συσκευές για μία ώρα, με σκοπό να συμμετάσχουν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το κίνημα «Ώρα της Γης» (Earth Hour) είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Προστασίας της Φύσης (WWF) το 2007, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Απόψε, μεταξύ άλλων η Όπερα του Σίδνεϋ, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και η Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, αλλά και εδώ, στην Αθήνα το Προεδρικό Μέγαρο και μέρος του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος θα σβήσουν τα φώτα τους στις 8:30 μ.μ και για μία ώρα.


Το φετινό μήνυμα

Σύμφωνα με τη WWF, η «Ώρα της Γης» όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, απευθύνει ένα κάλεσμα σε όλους, ένα μήνυμα αφιερωμένο στα δάση και την προστασία τους.


Large asteroid comes within a hare's breath  from earth on Sat
Κλείσιμο


Η «Ώρα της Γης» έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα που ενώνει τους ανθρώπους παγκοσμίως και τους ωθεί να ενημερωθούν και να αναλάβουν δράση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Λίο Μπέρνετ.


Ειδήσεις σήμερα:

Τζιχαντιστές αιματοκύλισαν τη Μόσχα: Πάνω από 60 νεκροί - Η Δύση προειδοποιούσε για επιθέσεις και ο Πούτιν μιλούσε για εκφοβισμό

Στον «πυρετό» της Eurovision: Ποια είναι η 22χρονη Ιταλίδα που φλερτάρει με τη νίκη


Η θαρραλέα Κέιτ βγήκε μπροστά, μίλησε ανοιχτά για τον καρκίνο και έβαλε τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης