Η ELPEDISON δίνει ξανά ζωή στα δάση και βάζει τη σφραγίδα της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και με την Αναδάσωση
elpe2nd

Η ELPEDISON δίνει ξανά ζωή στα δάση και βάζει τη σφραγίδα της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και με την Αναδάσωση

Η εταιρεία σχεδιάζει και υλοποιεί διαφοροποιημένες και ουσιαστικές δράσεις, που προσθέτουν αξία στην κοινωνία.


Sponsored Content

Ως μια εταιρεία-ηγέτης στην αγορά ενέργειας στην Ελλάδα, η ELPEDISON, διακρίνεται και στη συμβολή της  στη Βιώσιμη Ανάπτυξη της χώρας. Σχεδιάζει και υλοποιεί διαφοροποιημένες και ουσιαστικές δράσεις, που προσθέτουν αξία στην κοινωνία.

Απόδειξη και αναγνώριση των προσπαθειών της, η βράβευση της πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της Εταιρείας, με τίτλο «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ την Aναδάσωση», τον Δεκέμβριο 2023 της περασμένης χρονιάς στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023, στον Πυλώνα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», ύστερα από διαδικασία αξιολόγησης των Επιτροπών Αξιολόγησης του Θεσμού, αλλά και της ενεργής συμμετοχής του κοινού.


Ας σημειωθεί ότι ο Θεσμός Bravo Sustainability Dialogue & Awards, που διοργανώνει το QualityNet Foundation (Εξειδικευμένος Οργανισμός για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη), συμπληρώνει φέτος τα 14 χρόνια παρουσίας του, με περισσότερες από 240 πρωτοβουλίες σε συνεργασία με Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Η βράβευση των πρωτοβουλιών γίνεται κατά 80% από τις Επιτροπές Αξιολόγησης, τις οποίες αποτελούν 72 εκπρόσωποι ακαδημαϊκών, θεσμικών και επιχειρηματικών Φορέων και κατά 20% από την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 20.000 πολιτών, που ψηφίζουν κάθε χρόνο τις καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.


Στη φετινή ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η ELPEDISON βραβεύτηκε για την πρωτοβουλία της ΕΚΕ στο πλαίσιο του προγράμματός της ¨ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ», η οποία έχει καταφέρει, με έναν διαδραστικό και εκπαιδευτικό τρόπο, μέσω διαφορετικών εφαρμογών, να κινητοποιήσει τη συμμετοχή περισσότερων από 4.500 ανθρώπων και με τη συμβολή τους, να αναλάβει μέχρι σήμερα την οικονομική υποστήριξη της φύτευσης περισσότερων από 5.000 δέντρων. Οι δράσεις που βραβεύτηκαν συνολικά στην πρωτοβουλία «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ την αναδάσωση» είναι οι ακόλουθες:

«Φωτογραφίσου για καλό σκοπό»
Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην 85η ΔΕΘ οι επισκέπτες του περίπτερου της ELPEDISON είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν το αγαπημένο τους «πράσινο» φόντο, να προσφέρουν το πιο λαμπερό χαμόγελό τους, ενώ η Εταιρεία προσέφερε ένα ποσό για κάθε φωτογραφία, υποστηρίζοντας περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021.


«Ενεργοποίησε την Αναδάσωση με ένα ΚΛΙΚ»

Η ELPEDISON προκειμένου να στηρίξει την αναδάσωση των πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας, δημιούργησε μια ειδικά διαμορφωμένη online πλατφόρμα όπου κάλεσε τους χρήστες να μπουν και να ανεβάσουν μια φωτογραφία τους σχετική με το δάσος. Η εταιρεία προσέφερε ένα ποσό για κάθε φωτογραφία στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό We4all, με στόχο να ενεργοποιηθεί το έργο της αναδάσωσης στις πληγείσες περιοχές.

«Αναδάσωσε τώρα στο μεγαλύτερο ψηφιακό δάσος»
Η πιο πρόσφατη δράση της Εταιρείας ήταν η δημιουργία μίας πρωτότυπης digital εφαρμογής, μέσω της οποίας η ELPEDISON καλούσε το κοινό, μόνο με λίγα κλικ, να υιοθετήσει όσα περισσότερα «ψηφιακά» δέντρα μπορούσε, κάνοντας εγγραφή στο reforestation.elpedisoncsr.gr και να τα φροντίσει να μεγαλώσουν. Για κάθε «ψηφιακό» δέντρο, η Εταιρεία ανέλαβε τη δενδροφύτευση ενός πραγματικού δέντρου, σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης