Το 35% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές

Το 35% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι το 2021, το 37% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ προήλθαν από ΑΠΕ – Στην πρώτη θέση η Αυστρία με ποσοστό 78% και ακολουθεί η Σουηδία με 75% 

anemogennitries
Στο 37% αυξήθηκε το ποσοστό ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ από ανανεώσιμες πηγές το 2020, έναντι 34% το 2019, δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat. Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανέρχεται στο 35%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η αιολική και η υδροηλεκτρική ενέργεια αντιπροσώπευαν πάνω από τα δύο τρίτα της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές (36% και 33%, αντίστοιχα). Το υπόλοιπο ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας προερχόταν από ηλιακή ενέργεια (14%), στερεά βιοκαύσιμα (8%) και άλλες ανανεώσιμες πηγές (8%). Σύμφωνα με τη Eurostat, η ηλιακή ενέργεια είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή: το 2008 αντιπροσώπευε μόνο το 1% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε στην ΕΕ.

Πρώτη η Σουηδία και τελευταία η Μάλτα

Μεταξύ των κρατών-μελών, το υψηλότερο ποσοστό (άνω του 70%) ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρήχθη στην Αυστρία (78%) και τη Σουηδία (75%). Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ήταν επίσης υψηλή και αντιπροσώπευε περισσότερο από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε στη Δανία (65%), την Πορτογαλία (58%), την Κροατία και τη Λετονία (και οι δύο 53%).

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, το μερίδιο της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ήταν 15% ή λιγότερο στη Μάλτα (10%), την Ουγγαρία και την Κύπρο (και οι δύο 12%), το Λουξεμβούργο (14%) και την Τσεχία (15%).



Ειδήσεις σήμερα:

Απελπισμένοι κάτοικοι χωρίς φως και θέρμανση - «Λιώνω χιόνι για να φτιάξω γάλα στο παιδί μου» λέει μητέρα στο Πικέρμι


Την Πέμπτη η συνεδρίαση των ειδικών για τα μέτρα κατά της πανδημίας


«Μου έσπασαν τα νερά μέσα στο αμάξι», o Γολγοθάς γυναίκας που γέννησε πρόωρα μετά την ταλαιπωρία στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης