Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου: Η συμβολική συνάντηση για την επιστροφή στην κανονικότητα - Δείτε βίντεο

Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου: Η συμβολική συνάντηση για την επιστροφή στην κανονικότητα - Δείτε βίντεο

Η αίσθηση της ατομικής ευθύνης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία από σήμερα τόνισε ο πρωθυπουργός - Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα συνεχίσουμε όλοι να πειθαρχούμε και να δεχόμαστε έτσι την εφαρμογή των μέτρων τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

mitsotakis-sakellaropoulou4
Την πρώτη τους δια ζώσης συνάντηση την περίοδο του κορωνοϊού είχαν την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «η σημερινή επίσκεψη σηματοδοτεί την επιστροφή στη μετάβαση στην επόμενη φάση αυτής της μεγάλης μάχης».

Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου


«Οι Έλληνες συμμορφώθηκαν με πειθαρχία και αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης και αυτή η αίσθηση της αστομικής ευθύνης έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας τους τρεις βασικούς κανόνες: «την ατομική υγιεινή, τη μάσκα όποτε επιβάλλεται και τις αποστάσεις».

«Η λήψη των προληπτικών μέτρων είναι πράξη σεβασμού στους συμπολίτες και για να εξακολουθήσουμε να έχουμε καθοδική πορεία της επιδημίας τώρα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
Ειδικά για την πρώτη ημέρα άρσης των μέτρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «οι πρώτες ενδείξεις που έχω είναι ότι οι πολίτες συμμορφώνονται στις υποδείξεις των ειδικών. Αυτές οι καλές συνήθειες να εκδηλώνονται τις επόμενες εβδομάδες μέχρι να έχουμε τα επόμενα θετικά νέα».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι οι προηγούμενες ημέρες «ανέδειξαν τα θετικά στοιχεία των Ελλήνων» κάνοντας ειδική αναφορά στην «εντυπωσιακή ωριμότητα του κοινωνικού συνόλου με τα περιοριστικά μέτρα και αυτό μας τιμά όλους και μας χαροποιεί».

«Αναδείχθηκε η μεγάλη συμβολή του ΕΣΥ αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Οι ντελιβεράδες, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ έκαναν το καλύτερο δυνατό».

«Η Ελλάδα κατάφερε να γίνει υπόδειγμα και να εντυπωσιάσουμε και αυτή η επιτυχία έφερε την χαλάρωση. Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα συνεχίσουμε να πειθαρχούμε» κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρση μέτρων: Αγχωμένοι οι επιβάτες σε μετρό, λεωφορεία - Φορούν μάσκες, τηρούν αποστάσεις

Πού το πάει ο Ερντογάν μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου με τον υπουργό Άμυνας

Μύκονος: Θα επιστρέψει (λόγω κορωνοϊού) στην εποχή του Ζάχου Χατζηφωτίου;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης