Morgan Stanley: Θετική έκπληξη η ανάκαμψη στην Ελλάδα

Morgan Stanley: Θετική έκπληξη η ανάκαμψη στην Ελλάδα

Οι αναλυτές της Morgan Stanley αναφέρουν ότι έχουν εκπλαγεί θετικά από το ρυθμό ανάκαμψης κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους

morgan-stanley-1280x720
Iδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία της ανάκαμψης παραμένουν οι αναλυτές της Morgan Stanley για την Ελλάδα, ενώ σε έκθεσή τους που δημοσιεύτηκε σήμερα αναφέρουν ότι περαιτέρω θεμελιώδεις αλλαγές θα έχουν καταλυτικό ρόλο στις επερχόμενες αξιολογήσεις και θα ανοίξουν το δρόμο για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα η Morgan Stanley στην έκθεσή της για τις προοπτικές της Ευρώπης το 2020, αναφέρει για τη Ελλάδα τα εξής:

Για ανάπτυξη…

Οι αναλυτές της Morgan Stanley αναφέρουν ότι έχουν εκπλαγεί θετικά από το ρυθμό ανάκαμψης κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Αναγνωρίζουν ότι η ανάπτυξη παραμένει ευμετάβλητη, αλλά διαπιστώνουν ότι συνολικά, έχει δημιουργηθεί ένα θετικό momentum. Παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν καθοδικοί κίνδυνοι εκτιμούν ότι η τάση θα διατηρηθεί κατά τον χρονικό ορίζοντα πρόβλεψης και αναμένουν να προβούν σε αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεων τους για την ανάπτυξη.

anaptuxi1


Κλείσιμο
Το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται…

Αυτό που αλλάζει ταχέως στην ελληνική οικονομία είναι το οικονομικό κλίμα σύμφωνα με τη Morgan Stanley: Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, βελτιώνεται. Η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης φαίνεται να είναι ο βασικός καταλύτης για αυτό, εκτιμούν οι συντάκτες της έκθεσης. Παρότι ο θετικός αντίκτυπος των μέτρων χρειάζεται κάποιο χρόνο για να γίνει ορατός, το ισχυρό οικονομικό κλίμα μπορεί να οδηγήσει ταχύτερα σε αύξηση της κατανάλωσης και των επενδύσεων – στοιχεία που στην Ελλάδα δεν εμφανίζονται με συνέπεια μέχρι τώρα. Προβλέπουν ότι η βελτίωση των οικονομικών δεικτών – από τις καθαρές εξαγωγές έως την εγχώρια ζήτηση – θα συνεχιστεί, γεγονός που θα συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης για τη βιωσιμότητα της Ελληνικής ανάκαμψης.


anaptuxi2

Περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης