«Μάχη» στο Ελ. Βενιζέλος για το 30% των μετοχών: Καναδοί, Γάλλοι, Αυστραλοί και η σφήνα Κοπελούζου

«Μάχη» στο Ελ. Βενιζέλος για το 30% των μετοχών: Καναδοί, Γάλλοι, Αυστραλοί και η σφήνα Κοπελούζου

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από κορυφαίους παίκτες της αγοράς και σενάρια για υψηλό τίμημα έως και στο 1,5 δισ. ευρώ

airport
Την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση που θα ενισχύσει με έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ τα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ βάζει σε τροχιά υλοποίησης η κυβέρνηση, με την πώληση του 30% της Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Εκτός απροόπτου την προσεχή Τρίτη 29 Οκτωβρίου θα επισημοποιηθεί το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, με την αγορά να προεξοφλεί την εμφάνιση ισχυρών παικτών.

Οι Καναδοί της Avi Alliance που ελέγχουν το 40% του ΔΑΑ θεωρούνται από τους πλέον ισχυρούς διεκδικητές του αεροδρομίου ενώ από κοντά βρίσκεται και η οικογένεια Κοπελούζου, η οποία ελέγχει το 5% του ΔΑΑ και το 16,6% της Fraport-Greece. Ο ελληνικός όμιλος αναμένεται να προσέλθει στο διαγωνισμό σε συνεργασία με διεθνή εταιρεία.

Παρότι θεωρείται μειονέκτημα η πώληση ποσοστού μειοψηφίας η ιδιωτικοποίηση του ΔΑΑ βρίσκεται στα ραντάρ και της γαλλικής Vinci, η οποία διαχειρίζεται διεθνώς 200 εκατ. επιβάτες ως ένας από τους μεγαλύτερους λειτουργούς αεροδρομίων. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ακόμη και αν εμφανιστεί σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού δεν είναι βέβαιο ότι θα καταθέσει τελικά δεσμευτική προσφορά, συνδέοντας την στάση της με τα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης του ΔΑΑ, τις θέσεις και τα δικαιώματα στο διοικητικό συμβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης