Κτηματολόγιο: e-mail πριν τα πρόστιμα - Νέος «πονοκέφαλος» τα κρυμμένα τετραγωνικά

ktimatologio

Κτηματολόγιο: Τέλος χρόνου με... e-mail για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων

Μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα στέλνονται από ΑΑΔΕ και Ελληνικό Κτηματολόγιο σε πολίτες, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων της ατομικής ιδιοκτησίας τους στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Με το ηλεκτρονικό μήνυμα που έχει ως αποστολέα την ΑΑΔΕ και το Ελληνικό Κτηματολόγιο, καλούνται όσοι πολίτες είναι κάτοχοι ιδιοκτησίας σε μια ή περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες η προθεσμία των οποίων λήγει στις 31 Οκτωβρίου, να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Ειδικότερα, έλαβαν ή πρόκειται να λάβουν στις επόμενες ημέρες ηλεκτρονική ειδοποίηση, οι κάτοχοι ιδιοκτησίας σε μια ή περισσότερες από τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Δυτικής Αττικής.

Για όλες τις παραπάνω περιοχές η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο, λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Τονίζεται δε πως καμία περαιτέρω παράταση δεν πρόκειται να δοθεί.

Υπενθυμίζεται πως για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι πολίτες μπορούν:

-Υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους μέσα από την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr,

-Αποφύγουν την πολύωρη αναμονή, εφαρμόζοντας την διαδικασία διαπίστωσης «εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού.

-Λάβουν δωρεάν υπηρεσίες στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με την διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, εντοπισμό, κλπ,

-Χρησιμοποιήσουν δωρεάν την υπηρεσία εντοπισμού και οριοθέτησης ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω έξυπνου κινητού τηλεφώνου,
Πληρώσουν το πάγιο τέλος σε δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας,

-Καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες στο 210 6505600 ή στο 1015 και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

Κτηματολόγιο: «Τσουχτερή» η αποκάλυψη για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Την ίδια ώρα, στα ύψη εκτοξεύεται το κόστος για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που σπεύδουν στους δήμους για να αποκαλύψουν οικειοθελώς τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών τους.

Η αναδρομική επιβάρυνσή τους κάνει το κόστος της δήλωσής τους μεγάλο, με αποτέλεσμα πολλοί να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε ένα ακόμη φορολογικό βάρος και να επιλέγουν να μην αποκαλύψουν τα «κρυμμένα» τετραγωνικά μέτρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Last

Τραβάτε κανένα ζόρι που δεν θα τα δηλώσουμε ; Έτσι θα αυξηθεί η περιουσία του δημοσίου . Από την άλλη θα σταματήσει το άρμεγμα , μικρό σήμερα , μεγαλύτερο αύριο , για περιουσίες τις οποίες οι ,, επιστήμονες ,, των δασαρχείων τις χαρακτήρισαν εν πολλοίς αυθαίρετα ως δασικές και επομένως άχρηστες και σου λένε ότι μπορούσες να κάνεις προσφυγή με καταβολή σχετικού παραβόλου . Αφήστε τις βλακείες και πείτε ότι μετά τη λήξη όσοι θέλουν δηλώνουν μόνο ηλεκτρονικά για τα επόμενα δύο χρόνια , στη σχετική εφαρμογή . και ότι θα πληρώσουν τον ενφια που αναλογεί . Οι πολίτες αντιδρούν σε βλακώδεις συμπεριφορές με όποιο τρόπο κρίνουν πρόσφορο . Περάσατε από κανένα γραφείο κτηματογράφισης να δείτε ; Αυτά τα τρελά ότι αν τα είχες στο Ε9 και δεν τα δηλώσεις έχεις πρόστιμο σε ποιά λογική στηρίζονται ; Δηλαδή και θα σου το πάρω και θα σε χρεώσω και πρόστιμο . Όπως λένε και κερατάς και δαρμένος . Εύγε , αυτές τις συμπεριφορές τις χρεώνουν οι πολίτες .

Γεώργιος

Αυτές τις πληροφορίες για κρυφούς πονοκεφάλους ποιός τις δίνει? Προσωπικά έκανα πρίν 7 χρόνια τακτοποίηση 25 τ.μ στον Πειραιά, έδωσα ένα σκασμό χρήματα , με ταλαιπώρησε όσο δεν πήγαινε ο μηχανικός μέχρι να ολοκληρώσει το τελικό στάδιο υπαγωγής και απο το κτηματολόγιο μου απάντησαν δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα σε εμάς , όταν είναι να κάνετε τίτλο σε πώληση ή σε κάποια άλλη πράξη τότε θα γίνει η διόρθωση.Αρκεί το ε9 να είναι σωστό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης