Έλεγχοι της ΑΑΔΕ στη Χαλκίδα: Δεσμεύθηκαν 51.249 λίτρα λαθραίου πετρελαίου

Έλεγχοι της ΑΑΔΕ στη Χαλκίδα: Δεσμεύθηκαν 51.249 λίτρα λαθραίου πετρελαίου

Οι έλεγχοι έγιναν στην παράκτια ζώνη, σε ένα ρυμουλκό και δύο ρυμουλκούμενα πλοία που κατέπλευσαν από λιμάνια του εξωτερικού

ααδε1
Στη δέσμευση 51.249 λίτρων πετρελαίου ναυτιλίας προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου της για ελέγχους στην εφοδιαστική αλυσίδα διάθεσης καυσίμων. Τους ελέγχους, διενήργησε η υπηρεσία τελωνείων Αττικής στις 9 Οκτωβρίου σε πλοία στην παράκτια ζώνη της Χαλκίδας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ:

1. Σε ένα ρυμουλκό πλοίο που κατέπλεε από λιμάνι του εξωτερικού πραγματοποιήθηκε έλεγχος των ναυτιλιακών εγγράφων (ημερολόγιο μηχανής) , των τελωνειακών παραστατικών και της ποσότητας που ήταν στις δεξαμενές του πλοίου. Κατά την ελεγκτική επαλήθευση με την μέθοδο της κλειστής αποθήκης, διαπιστώθηκε το πλοίο να έχει στις δεξαμενές του πλεονάζουσα ποσότητα πετρελαίου ναυτιλίας 19.349 λίτρα. Άμεσα δεσμεύτηκε η ποσότητα πετρελαίου ναυτιλίας και ξεκίνησε η διαδικασία προσδιορισμού των φορολογικών επιβαρύνσεων.

2. Σε δύο ρυμουλκούμενα πλοία που κατέπλευσαν από λιμάνια του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε συσχετισμός των ποσοτήτων που είχαν δηλωθεί στο αρμόδιο Τελωνείο μέσω των Δηλωτικών Συνοπτικής Διασάφησης Εναπόθεσης (εμπορευμάτων) και της ποσότητας πετρελαίου ναυτιλίας που ήταν στις δεξαμενές των πλοίων. Από την διασταύρωση διαπιστώθηκε στο πρώτο πλοίο πλεονάζουσα ποσότητα πετρελαίου ναυτιλίας 16.100 λίτρα και στο δεύτερο 15.800 λίτρα (συνολική πλεονάζουσα ποσότητα 31.900 λίτρα).

Άμεσα δεσμεύτηκε η ποσότητα του πετρελαίου ναυτιλίας και ξεκίνησε η διαδικασία προσδιορισμού των φορολογικών επιβαρύνσεων.
ααδε1
ααδε2
ααδε3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης