Στην τελευταία θέση η Αθήνα για την επιχειρηματικότητα

Στην τελευταία θέση η Αθήνα για την επιχειρηματικότητα

Τελευταία κατατάσσεται η Αθήνα μεταξύ 36 μεγάλων πόλεων της Ευρώπης για την εγκατάσταση επιχείρησης, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποίησε η εταιρεία Cushman & Wakefield και παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση των προέδρων και Γενικών Διευθυντών της λέσχης των δέκα μεγαλύτερων Επιμελητηρίων της Ευρώπης.

Στην τελευταία θέση η Αθήνα για την επιχειρηματικότητα
Τελευταία κατατάσσεται η Αθήνα μεταξύ 36 μεγάλων πόλεων της Ευρώπης για την εγκατάσταση επιχείρησης, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποίησε η εταιρεία Cushman & Wakefield και παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση των προέδρων και Γενικών Διευθυντών της λέσχης των δέκα μεγαλύτερων Επιμελητηρίων της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ευνοούν περισσότερο τις πόλεις της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης, καθώς και πόλεις της Νότιας Αμερικής και Ασίας, τοποθετώντας, σε πολλές περιπτώσεις, την Αθήνα στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Ως οι πόλεις που ευνοούν περισσότερο την επιχειρηματικότητα αναγνωρίζονται το Λονδίνο, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη, ακολουθούμενες από τις Βρυξέλλες και τη Βαρκελώνη. Το Ντίσελντορφ εμφανίζεται, για πρώτη φορά, στην πρώτη δεκάδα, ενώ η Βιέννη αποτελεί την πόλη, η οποία σημείωσε τη μεγαλύτερη βελτίωση απ' όλες τις υπό εξέταση πόλεις, κατά το προηγούμενο έτος.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 36η θέση της κατάταξης, για το 2010, παρότι συγκέντρωσε το ίδιο ποσοστό με το προηγούμενο έτος, κατά το οποίο βρισκόταν στην 34η θέση. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, η Αθήνα βρισκόταν στην 22η θέση της ίδιας κατάταξης.

Κλείσιμο
Οι βασικοί παράγοντες στην επιλογή περιοχής-πόλης εγκατάστασης, οι οποίοι επισημάνθηκαν από τα μεγάλα στελέχη των επιχειρήσεων, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, είναι οι εξής: "Ευκολία Πρόσβασης στις Αγορές και τους Καταναλωτές' (η Αθήνα στην 33η θέση), "Διαθεσιμότητα Καταρτισμένου Προσωπικού" (η Αθήνα στην 36η θέση), "Κόστος Προσωπικού" (η Αθήνα στην 8η θέση), "Ποιότητα των Τηλεπικοινωνιών" (η Αθήνα στην 30ή θέση), "Μεταφορικές Διασυνδέσεις με άλλες Πόλεις και Διεθνώς" (η Αθήνα στην 27η θέση), "Ευκολία Μετακινήσεων Μέσα στην Πόλη" (η Αθήνα στην 36η θέση), "Ομιλούμενες Γλώσσες" (η Αθήνα στην 35η θέση), "Σχέση Ποιότητας και Τιμής των Εγκαταστάσεων" (η Αθήνα στην 22η θέση), "Διαθεσιμότητα Χώρου Εγκατάστασης" (η Αθήνα στην 30η θέση), "Διάθεση που Δημιουργείται από την Κυβέρνηση" (η Αθήνα στην 27η θέση), "Ποιότητα Ζωής" (η Αθήνα στην 30η θέση) και "Απελευθέρωση από τη Ρύπανση" (η Αθήνα στην 29η θέση).

Επίσης, η Αθήνα συγκέντρωσε μόλις 16% ως ποσοστό σχετικά με το πόσο καλά ξέρουν οι επιχειρήσεις κάθε μία από τις πόλεις, μόλις 1% σχετικά με το ποιες πόλεις καταβάλλουν τις μεγαλύτερες προσπάθειες για βελτίωση και μόλις 13 από τις 500 επιχειρήσεις σκοπεύουν να εγκατασταθούν στην Αθήνα, τα επόμενα πέντε χρόνια.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης