Η απάντηση του Τραμπ στην Κίνα: Αυξάνει κατά 5% τους δασμούς στις εισαγωγές κινέζικων προϊόντων

trump_kina

Οι ΗΠΑ θα αυξήσουν σε 30% από 25% τους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων με αφετηρία την 1η Οκτωβρίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή την αύξηση κατά 5% των δασμών σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών στις ΗΠΑ, σε απάντηση στην πολιτικά υποκινούμενη, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση του Πεκίνου  να επιβάλει δασμούς σε εξαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιτρέψει στην Κίνα να έχει μέχρι σήμερα το πλεονέκτημα του Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου, γεγονός που έχει γίνει μια μεγάλη επιβάρυνση στον Αμερικανό φορολογούμενο», τόνισε ο Τραμπ στο twitter.

«Ως πρόεδρος, δεν μπορώ άλλο να το επιτρέψω αυτό να συνεχίζει να συμβαίνει!»

Όπως ανακοίνωσε, οι ΗΠΑ θα αυξήσουν σε 30% από 25% τους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων με αφετηρία την 1η Οκτωβρίου.


Παράλληλα προανήγγειλε την αύξηση από 10% σε 15% στους σχεδιαζόμενους δασμούς στα εναπομείναντα κινεζικά αγαθά αξίας 300 δισεκ. δολαρίων.

Οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν να επιβάλουν αυτούς τους δασμούς σε κάποια προϊόντα από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά η επιβολή των δασμών σε περίπου μισά από αυτά τα αγαθά θα ανασταλεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε τις αμερικανικές εταιρείες να αναζητήσουν τρόπους για να διακόψουν την παραγωγή τους στην Κίνα και να τη μεταφέρουν στις ΗΠΑ, σε μια ακόμη κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με το Πεκίνο.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Akis

Το πρόβλημα των ΗΠΑ είναι ότι συμπεριφέρονται σαν να είναι ακόμα υπερδύναμη. Φυσικά και είναι αλλά μόνο στρατιωτική. Σε όλα τα υπόλοιπα έχει μείνει πίσω. Η χρυσή εποχή για αυτήν έχει περάσει.

ΕΛΛΗΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οι ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΦΕΛΟΥΝ ΕΜΜΕΣΑ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑ ΣΤΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. Η ΙΝΔΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Make America great again

Προεδράρα και πάλι είσαι σωστός!!!Οι κινέζοι τσακίζουν στην φορολογία τα Αμερικανικά προϊόντα και στα δικά τους έχουν 0 φορολογία.Άσε που όταν λέμε για "Κινέζικα" προϊόντα είναι ΟΛΑ ΚΛΕΜΕΝΕΣ πατέντες απο Αμερικανικές Ιαπωνικές και Ευρωπαικές εταιρίες.Και προεδράρα σε παρακαλούμε να χτίσεις (έχει ήδη ξεκινήσει) και το τείχος.God bless you mister president.

Make America great again! Impeach the SoB!

Ρε χαμένε, οι Κινέζοι έβαλαν δασμούς ΜΕΤΑ που έβαλε ο Τράμπ τους δασμούς του!!! Ο Τράμπ το ξεκίνησε όλο αυτό!

κα

Αυτό ήταν! Ο American Psycho οδηγεί τον πλανήτη σε παγκόσμια κρίση για να κερδίσει τις εκλογές ενώ στο τιμόνι της χώρας μας βρίσκεται η παράταξη που οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση! Η Ελλάδα κινδυνεύει να απολέσει ότι πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια!

Απλά οικονομικα

Οι Κινέζοι φορολογούν τα εισαγόμενα για ναναι ακριβά και να πωλούνται μόνο τα εγχώρια φθηνότερα ,χωρίς ίδιους φόρους,προϊόντα.Οι εργάτες της Κίνας που τα παράγουν έχουν εργασία όχι ανεργία.Αντιθετως οι Αμερικάνοι με τον ομπαμα- δεν φορολογούσαν τα κινεζικά και τελικά ο εργάτης εκεί έμενε άνεργος.Ο Τραμπ θέλει να το αλλάξει.Στην Ελλάδα του τσίπρα- διοριζαμε στο δημόσιο ,χαρίσαμε τα λιμάνια στον Κινέζο ,δεν φορολογούσαν τα κινεζικά κοντεινερ,κάναμε τα πάντα για να εργάζεται ο Κινέζος εργάτης και όχι ο Έλληνας.Μονο ο δημόσιος υπάλληλος Έλληνας συριζαιος μας ένοιαζε.Ευτυχως τέρμα οι κλέφτες του τσυριζα.Οι Ρώσοι γιατί φορολογούν τα κινεζικά?

Αντωνης

Μπραβο προεδρα! διδασκεις τι σημαινει "ελευθερη" αγορα στους νεοφιλελευθερους, προχωρα ετσι, ειμαστε απο πισω σου και περιμενουμε να τα κανεις ολα μπαχαλο...

Σωστή κίνηση

Η Κίνα με ημερομίσθια πείνας κλέβει τις δουλειές όλων και με τα χρήματα αυτά αγοράζει στην συνέχεια τις επιχειρήσεις που έκλεισαν ! Έτσι όπως πάει θα αγοράσει (με τα κλεμμένα) τα πάντα. Αυτό που κάνει η Κίνα δεν είναι εμπόριο αλλά κανονική κλοπή. Οι δυτικοί πολιτικοί το ανέχονται (βαφτίζοντας το "ελεύθερο εμπόριο" επειδή χαρτζιλικώνονται από τους Κινέζους με τεράστια ποσά) και αφήνουν τις οικονομίες των χωρών τους να καταστρέφονται για να πλουτίζουν οι ίδιοι. Κανονικά πρέπει να επιβάλλονται δασμοί τουλάχιστον 60% σε ότι έρχεται από την Κίνα.

Δεν θα τολμήσει

Το πρόβλημα του Τραμπ είναι πως ο εμπορικός πόλεμος θα πλήξει τη χώρα του. Για παράδειγμα, οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές που κατασκευάζονται για λογαριασμό των αμερικανικών εταιρειών ή κυκλοφορούν στην αγορά της χώρας του γίνονται στην Κίνα. Όταν έρθουν οι χριστουγεννιάτικες αγορές στη χώρα του, θέλω να δω τι θα πει στους Αμερικανούς. Οι πολίτες της χώρας του είναι πλήρως εξαρτημένοι από την κατανάλωση και δεν τους ενδιαφέρουν οι θεωρίες του. Αποκλείεται να το πάει τόσο μακριά. Παίζει αλλά η οικονομία τους κινδυνεύει. Δείτε τι έγινε χθες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Δημητράκης

Σωστή κίνηση...Δηλαδή επειδή έχουν κυριεύσει την αγορά με φθηνά προϊόντα κατώτερης ποιότητας,πρέπει να τους αφήσει ανενόχλητους να εδραιωθούν πλήρως;Κάπως πρέπει να τους φρενάρει...Οσο για τους εξαρτημένους πολίτες,κακό της κεφαλής τους αν δεν καταλαβαίνουν και του φέρνουν εμπόδια,μπας και χάσουν τα κινέζικα μαραφέτια μιας χρήσεως...Οταν χάσουν και τα βασικά,τότε θα καταλάβουν...Ετσι είναι η ζωή...Αν δεν έχεις απλή,κοινή λογική το πληρώνεις...Αυτό κάνουμε και οι Ελληνες τα τελευταία χρόνια...Και να δούμε τι έχουμε ακόμη να αντιμετωπίσουμε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης