Χρηματιστήριο Αθηνών: Με απώλειες 2,4% το κλείσιμο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με απώλειες 2,4% το κλείσιμο

Η Αθήνα προηγείται στην πτώση – όπως και στην άνοδο - απο όλα τα χρηματιστήρια διεθνώς

hrimatistirio_29
Λίγες ώρες πριν άνοιξει το αμερικανικό χρηματιστήριο με 450 μονάδες πτώση λόγω Γερμανίας, αμερικανικών ομολόγων και Κίνας η Αθήνα είχε ήδη βιώσει ένα μίνι κράχ με πτώση 2,40% και πτώση των τραπεζών ώς 7,7%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 798,89 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,40%.

Εξαιτίας λοιπόν των αμερικανικών funds που κυριαρχούν στην ελληνική αγορά η Αθήνα προηγείται στις κινήσεις. Η ελληνική αγορά πέφτει λόγω εξωτερικών πιέσεων συνεχώς δίχως να υπάρχει κανένα νέο απο την εσωτερική.

Ωστόσο οι συνεχείς αρνητικές συνεδριάσεις αρχίζουν να προβληματίζουν καθώς τίποτε δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά σ ότι αφορά τις τράπεζες.

Κλείσιμο
Η ελληνική αγορά για πολλοστή φορά δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά ούτε απο τεχνικής πλευράς. Άλλωστε η άντιδραση στην Αθήνα ήταν μικ΄ρη μετά το γύρισμα της αμερικανικής αγοράς.

Συνεπώς έχει ξεκινήσει ένας προβληματισμός, αν και τα πράγματα είναι πιο απλά απ ότι φαίνονται. Η ελληνική αγορά απέδωσε έως 45% σε επίπεδο Δείκτη πριν και μετά τις εκλογές αλλά η διόρθωση ήρθε με αφορμή την διεθνή αναταραχή. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι κάτι έχει, αν και μερικές πληροφορίες προεξοφλούν ότι ο πρωθυπουργός θα αποτύχει να πάρει την μείωση των πλεονασμάτων, κα΄τι που επίσης είναι γνωστό εκ των προτέρων. Η Ελλάδα πρέπει να πείσει ότι έχει έσοδα για να λάβει την μείωση άρα να κάνει όσα πρέπει γαι να έχει έσοδα.
Η αναταραχή επίσης σε Αργεντινή, αλλά και Ιταλία παίζουν ως ένα βαθμό ένα ρόλο καθώς με την Ιταλία αμέσως τα ελληνικά ομόλογα πήγαν στο 2,15%.

Η ελληνική αγορά και κυρίως οι ξένοι επενδυτές θα περιμένουν την συμφωνάι με τους δανειστές και τότε θα αποκαλυφθεί η πορεία της ελληνικής αγοράς.

Με βουτιά 7,75% η Εθνική Τράπεζα στα 1,9355 ευρώ. Πτώση 6,865 για την Eurobank στα 0,652 ευρώ. Βουτιά 6,51% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,356 ευρώ. Με πτώση 3,82% η Alpha Bank στα 1,33 ευρώ. Πτώση 1% για τον ΟΤΕ στα 11,90 ευρώ και 1,55% για τον ΟΠΑΠ στα 9,55 ευρώ. Πτώση πάνω παο 3% για lamda και Mυτιληναίο. Αυξημένες οι συναλλαγές καθώς ανήλθαν στα 71,2 εκατ. ευρώ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης