Χρηματιστήριο Αθηνών: Με απώλειες 2,4% το κλείσιμο

hrimatistirio_29

Η Αθήνα προηγείται στην πτώση – όπως και στην άνοδο - απο όλα τα χρηματιστήρια διεθνώς

Λίγες ώρες πριν άνοιξει το αμερικανικό χρηματιστήριο με 450 μονάδες πτώση λόγω Γερμανίας, αμερικανικών ομολόγων και Κίνας η Αθήνα είχε ήδη βιώσει ένα μίνι κράχ με πτώση 2,40% και πτώση των τραπεζών ώς 7,7%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 798,89 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,40%.

Εξαιτίας λοιπόν των αμερικανικών funds που κυριαρχούν στην ελληνική αγορά η Αθήνα προηγείται στις κινήσεις. Η ελληνική αγορά πέφτει λόγω εξωτερικών πιέσεων συνεχώς δίχως να υπάρχει κανένα νέο απο την εσωτερική.

Ωστόσο οι συνεχείς αρνητικές συνεδριάσεις αρχίζουν να προβληματίζουν καθώς τίποτε δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά σ ότι αφορά τις τράπεζες.

Η ελληνική αγορά για πολλοστή φορά δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά ούτε απο τεχνικής πλευράς. Άλλωστε η άντιδραση στην Αθήνα ήταν μικ΄ρη μετά το γύρισμα της αμερικανικής αγοράς.

Συνεπώς έχει ξεκινήσει ένας προβληματισμός, αν και τα πράγματα είναι πιο απλά απ ότι φαίνονται. Η ελληνική αγορά απέδωσε έως 45% σε επίπεδο Δείκτη πριν και μετά τις εκλογές αλλά η διόρθωση ήρθε με αφορμή την διεθνή αναταραχή. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι κάτι έχει, αν και μερικές πληροφορίες προεξοφλούν ότι ο πρωθυπουργός θα αποτύχει να πάρει την μείωση των πλεονασμάτων, κα΄τι που επίσης είναι γνωστό εκ των προτέρων. Η Ελλάδα πρέπει να πείσει ότι έχει έσοδα για να λάβει την μείωση άρα να κάνει όσα πρέπει γαι να έχει έσοδα.
Η αναταραχή επίσης σε Αργεντινή, αλλά και Ιταλία παίζουν ως ένα βαθμό ένα ρόλο καθώς με την Ιταλία αμέσως τα ελληνικά ομόλογα πήγαν στο 2,15%.

Η ελληνική αγορά και κυρίως οι ξένοι επενδυτές θα περιμένουν την συμφωνάι με τους δανειστές και τότε θα αποκαλυφθεί η πορεία της ελληνικής αγοράς.

Με βουτιά 7,75% η Εθνική Τράπεζα στα 1,9355 ευρώ. Πτώση 6,865 για την Eurobank στα 0,652 ευρώ. Βουτιά 6,51% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,356 ευρώ. Με πτώση 3,82% η Alpha Bank στα 1,33 ευρώ. Πτώση 1% για τον ΟΤΕ στα 11,90 ευρώ και 1,55% για τον ΟΠΑΠ στα 9,55 ευρώ. Πτώση πάνω παο 3% για lamda και Mυτιληναίο. Αυξημένες οι συναλλαγές καθώς ανήλθαν στα 71,2 εκατ. ευρώ.ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

deh

Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν τον περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδα κάτω του 50% μέχρι το τέλος του 2019